Sva pitanja naših čitalaca na jednom mestu

Živorad K. Niš
17. januar 2020.

Kompjuter mi se pokvario posle nekoliko meseci od kupovine. Imao sam spisak ovlašćenih servisa i direktno sam se njima obratio. Popravili su uređaj ali je ubrzo ponovo došlo do novog kvara koji mi servis sada nije prihvatio. Da li sam imao pravo na zamenu i da li bi bilo bolje da sam se obratio trgovcu?

Pogledaj celo pitanje i odgovor
Ivana B. Stara Pazova
8. januar 2020.

Kupila sam tašnu i posle mesec dana se potpuno raspala, kao da nije šivena nego lepljena. Kada sam otišla kod trgovca nisu imali objašnjenje, kao nije do njih i ostalo je da će mi se javiti kada se raspitaju kod proizvođača. Koja su moja prava?

Pogledaj celo pitanje i odgovor
Mirjana A. Beograd
21. novembar 2019.

Molim vas da mi kažete da li mogu da raskinem ugovor sa kablovskim operaterom Orion iz sledećeg razloga:Živela sam kod majke i sklopila ugovor sa njima za korišćenje njihovih usluga juna meseca 2018 godine.1.8.2019 moja majka je preminula i ja sam napustila stan dok se ne završi ostavinski postupak. Kada sam im se pre mesec dana obratila sa zahtevom rekli su mi da ne mogu da raskinem ugovor, mogu samo da "prenesem "tamo gde sam se odselila. Medjutim,ja sam sada kod ćerke koja već ima ugovor sa drugim operaterom. Šta da radim a da ne plaćam usluge koje ne koristim, a i sami su isključili prijem zbog neplaćena dva računa.?

Pogledaj celo pitanje i odgovor
Dalibor Tošić, Pukovac
11. novembar 2019.

Naručili smo patike na internetu preko sajta Patika shop po ceni od 6.350 a poslali su mi patike od 2.500  din. Kad sam ih kontaktirao da kazem da to nisu te patike, obećali su mi da ce mi poslati zamenu. Kao navodno slučajno je doslo do greške. Obećali su za dva dana. Čekao sam po ceo dan ali od njih ni traga ni glasa. Nisu se javljali kad sam zvao na mobilni. Odmah su me blokirali na instagramu. Poslao sam sa ženinog profila poruku isto su i nju blokirali.I tako sa nekoliko profila ali čim otvore poruku blokiraju. Menjali su ime sajta svakog dana. Čista prevara.Hteo bih da se stane na put takvim prevarantima  

Pogledaj celo pitanje i odgovor
Vladimir Jontić, Novi Beograd
11. oktobar 2019.

Naručio sam i platio reklamirani proizvod na fb slično naručivanju i plaćanju na Alliexpresu. Umesto reklamirane, naručene i plaćene robe stigao mi je samo deo te robe (aparata). To mi se GODINAMA tj NIKADA nije desilo sa Alliexpresom a kupio sam stotine proizvoda? Šta da uradim, koja su moja prava i mogućnosti?

Pogledaj celo pitanje i odgovor
Dragan Slavnić Niš
10. oktobar 2019.

Mislim da nas proizvođači obmanjuju tako što smanjuju količinu proizvoda u pakovanju, ali ne i cenu. Na težini su izgubili gotovo svi proizvodi. Danas ima manje supe u kesici, jogurta u čašici, pa čak i kikirikija u pakovanju nego što je to bilo ranije. Da li je to po zakonu?  

Pogledaj celo pitanje i odgovor

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem