Pitanje čitaoca

Zoran M. Kraljevo
21. februar 2020.

Dobio sam na poklon bademantil i pidžamu, a osoba od koje sam to dobio rekla mi je da joj je trgovac kazao da mogu da menjam ukoliko mi se nešto ne dopadne. Poželeo sam da vratim pidžamu i da zamenim bademantil za isti samo druge boje. Trgovac je rekao da to ne može i da nije takva praksa.

Čitao sam da postoji mogućnost da u prve dve nedelje od kupovine imam pravo na zamenu ili povraćaj novca, pa me zanima da li je to tačno. Interesuje me da li je prodavac po zakonu dužan da mi vrati novac ako mi se ništa drugo ne dopadne, s obzirom na to da imam fiskalni račun koji potvrđuje datum kupovine.

 

Odgovor
Zaštitnik potrošača

Vaše pitanje odnosi se na slučaj da roba ima neki nedostatak, a ne kada se vama ne dopadne roba koju ste kupili. Dakle, isključivo od dobre volje i poslovne politike trgovca zavisi da li će vam vratiti novac ili zameniti poklon za nešto drugo. Obaveza vraćanja novca ili zamene predviđena je samo u slučaju kada roba ima objektivni nedostatak, ne i kada su u pitanju subjektivni razlozi potrošača. Međutim, svakako pokušajte da postignete dogovor s trgovcem.

 

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem