DOSTAVILI SU VAM PROIZVOD UZ VIŠU CENU: Ne plaćajte skuplje od dogovorenog iznosa, na to imate pravo!

DOSTAVILI SU VAM PROIZVOD UZ VIŠU CENU: Ne plaćajte skuplje od dogovorenog iznosa, na to imate pravo! Shuterstock
ponedeljak, 16. 09. 2019. u 16:31
Trgovac vam je rekao da će robu koji ste naručili ili već kupili poslati poštom, dovesti na kućnu adresu. Tom prilikom upoznao vas je sa troškovima koji prate slanje ili prevoz robe, ali je kasnije bez vašeg pristanka tu cenu povećao. Robu ne želite da plaćate skuplje od dogovorenog iznosa. Koja su vaša prava?

Potrošač nije dužan da plati bilo kakav oblik dodatnih troškova, uključujući i poštanske troškove i troškove transporta i isporuke, ako trgovac nije dobio izričitu saglasnost potrošača za konkretne dodatne troškove pored ugovorene naknade za glavnu ugovornu obavezu trgovca.

Trgovac je dužan da saglasnost potrošača iz stava 1. ovog člana pribavi pre nego što se potrošač obaveže ugovorom ili ponudom.

Ako trgovac nije dobio izričitu saglasnost potrošača za dodatne troškove, već ga je obavestio pomoću podrazumevane opcije koja zahteva da je potrošač odbije kako bi izbegao njihovo plaćanje, potrošač nije dužan da plati naknadu trgovcu za dodatne troškove.

Ukoliko je već platio trgovcu dodatne troškove, potrošač ima pravo na povraćaj novca, navodi se u Zakonu o zaštiti potrošača.

ODOBRENA VAM JE REKLAMACIJA, ALI JE PROIZVOD POJEFTINO: Koliko novca mora da vam vrati trgovac?

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem