VIDELI STE JEDNU CENU NA RAFU, A KASI DRUGU? Ne prelazite olako preko toga, ovo morate da uradite

VIDELI STE JEDNU CENU NA RAFU, A KASI DRUGU? Ne prelazite olako preko toga, ovo morate da uradite Informer
petak, 27. 12. 2019. u 13:49
Kako da se ponašamo u situaciji kada je na rafu kod proizvoda istaknuta jedna cena, a kasnije na kasi saznamo da je proizvod zapravo skuplji? Sve češće se to događa.

- Kada primetite ovakve pojave, po hitnom postupku kontaktirajte s tržišnom inspekcijom. Trgovac je dužan da vam robu proda po ceni koja je istaknuta.

Nemojte prelaziti preko ovakvih situacija olako i nikada ne pristajte da platite cenu koja je viša u odnosu na onu koju je trgovac istakao.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
 
Perica
21.01.2020. / 16:10

Kod mene u prodavnici samo kažu da je to verovatno stara cena koju su zaboravili da skinu. Inače ispravna je ona na kasi pa ako vam odgovara možete da kupite.

senka
10.08.2020. / 15:31

Da, i ja sam to primetila. Prvo sam se bunila na kasi, a onda sam shvatila da je broj zaposlenih u radnji primetno manji. Na zalost, velike kompanije zbog svoje vece zarade smanjuju broj zaposlenih i imamo zene koje nikada nisu radile na mesu i delikatesu da moraju to da rade. Plate su im ionako minimalne, zbog smanjnja zaposlenih po radnji jedva stizu sve da odrade, tako da im samo falim ja da im stajem na muku i bunim se sto nisu stigle da zamene cenu. Dok na zapadu imate i zaposlene koji vam pakuju kupljene proizvode na kasi, u Srbiji poslodavci trgovinskih lanaca izrabljuje zaposlenog do zadnjeg atoma snage. O radu nedeljom da i ne govorim. Pa barem je policijski cas dokazao da uz dobru organizaciju stanovnistva i ti ljudi mogu nedeljom da budu uz svoje porodice.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem