NEMOJTE DA VAS LAŽU: Robu plaćate isključivo po ceni koja je uz nju istaknuta, to je vaše pravo!

NEMOJTE DA VAS LAŽU: Robu plaćate isključivo po ceni koja je uz nju istaknuta, to je vaše pravo! Public
utorak, 11. 02. 2020. u 13:38
Koliko puta vam se desilo da ste uzeli neku robu sa rafa u prodavnici samo zato što je ispod nje cena bila više nego prihvatljiva

Onda vam se verovatno bar jednom desilo da ste na kasi doživeli neugodno iznenađenje kada vam je prodavac saopštio da je roba skuplja i da ima drugu cenu, a ne onu koja je bila istaknuta uz proizvod na rafu. Mogu li trgovci da naplate robu po ceni većoj od cifre koja je istaknuta na proizvodu?

ODGOVOR: Ne

Trgovac je obavezan da robu proda po ceni koja je istaknuta na proizvodu ili prodajnom mestu. To se odnosi i na raf u radnji i na sajt u elektronskoj prodavnici.

Potrošači ne treba da pristanu da plate veću cifru od one koja je naznačena već to treba da prijave inspekciji ili organizacijama za zaštitu potrošača. Prodavcima su zaprećene kazne za nejasno istaknute ili pogrešno postavljene cene.

Često se dešava i da su one izmešane na rafu. Međutim, kupci se retko žale na ove probleme. Često, prilikom većih nabavki, tek kada stignu kući na računu vide da im je drugačije naplaćeno.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem