MEKDONALD'S UHVAĆEN U LAŽI: Ekološke slamke koje su zamenile plastične, ne mogu da se recikliraju!

MEKDONALDS UHVAĆEN U LAŽI: Ekološke slamke koje su zamenile plastične, ne mogu da se recikliraju! Informer
ponedeljak, 05. 08. 2019. u 15:22
Uprava Medonaldsa je priznala da se njihove ekološke papirne slamke ne mogu da recikliraju. One su upravo zbog toga zamenile plastične slamke, koje su kako se sada vidi bile itekako ekološki povoljnije

Kompanija za brzu hranu zamenila je plastične slamke prošlog septembra za papirne proizvode u nastojanju da postanu ekiološki "zeleni". Međutim, interni dokument je otkrio da papirne slamke moraju da budu odložene u kante za smeće da bi potom bile spaljene, a ne reciklirane kako je kompanija gromoglasno najavljivala. 

- Kada je Mekdonalds predstavio papirne slamke, dobijao je velike pohvale zbog ekološke odgovornosti - rekao je insajder za tabloid The Sun, dodajući: Ali čini se da je sve to bio trik da se udovolji zelenim kompanjama, jer njihove papirne slamke stvari idu ravno u smeće,a ne na reciklažu.

Gromoglasno promovisane papirne slamke našle su se na udaru, kada su kupci počeli da se žale da s novim slamkama teško piju milkšejkove.

AP PHOTO

Pre promene, Mekddonalds je priznao da koristi 1,8 miliona miliona plastičnih slamki samo u Velikoj Britaniji. Oni su tada pričali da su njegove plastične slamke „100 odsto reciklirajuće“, ali promenjene su u papirne, jer se kako su istakli uvek „može se učiniti više“.

Predstavnik dobrotvorne organizacije za reciklažu plastike RECOUP Stjuart Foster, apelovao je na kolektivnu svest velikih kompanija. 

- Svi su uključeni u rasprave o životnoj sredini, ali velikim kompanijama treba vremena da shvate šta rade. 

(VIDEO) OD OVOGA VAM NEĆE BITI DOBRO! Crvi gmižu u soku iz Mekdonaldsa

Portparol kompanije Mekdonalds je pokušao da se odbrani.

- Mi smo ojačali papirne slamke tako da, njihova debljina otežava rad našem odeljenju  za otpad i reciklažu. Radimo sa njima na pronalaženju rešenja, pa je odlaganje papirnih slamki u opšti otpad samo  privremeno rešenje -pojasnio je portparol Mekdonaldsa.
 

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem