HOROR ZA NESAVESNE TRGOVCE: Tajni agenti otkrivaju muljaže u prodavnicama!

HOROR ZA NESAVESNE TRGOVCE: Tajni agenti otkrivaju muljaže u prodavnicama! pritnscreen/youtube
četvrtak, 08. 08. 2019. u 15:13 >> 17:37
Tajni kupac je osoba koja za potrebe kompanija ili agencija koje kompanije angažuju rade kontrolu kvaliteta

Naime, oni dobijaju zadatak da nazovu korisnički servis ili da posete prodavnicu, uslužni centar, restoran kako bi mogli da ocene kvalitet usluge. Ovo je kompanijama koje imaju jaku konkurenciju i koje se trude da pridobiju klijente tako što nude najbolju uslugu u svojoj branši izuzetno važno.

Tajni kupci obilaze prodavnice i uslužne centre predstavljajući se kao obični kupci. Njihov zadatak je da izvuku što više korisnih infomacija za klijenta o kvalitetu usluga koje pružaju.

Shutterstock

 

Zanimljivo je da "Mystery shopping" funkcioniše još od 1930-ih, a svoj masovni razvoj dostigao je 1970-ih i 1990-ih godina. Dakle, oni su neka vrsta tajnih agenta, samo što nemaju oružje i nisu u opasnosti po život.

Da bi bili tajni kupac ("mistery shopper" ili "secret shopper"), neophodno je da imate i odgovarajuće osobine. Podrazumeva se da ste pošteni i odgovorni, a očekuje se i da ste pouzdani, precizni, detaljni, dobronamerni, realni, objektivi i strpljivi.

(FOTO) IGRA ŽMURKE S LOPOVIMA: Trgovci nastoje da spreče krađu, ali često umesto lopova "nastradaju" pošteni kupci?!

Ovaj posao, po mnogima, iz snova, honoraran je, a prednost je što može da se obavlja i pored stalnog posla, ukoliko ga imate.

Takođe, uvek postoji mogućnost da agencije koje zapošljavaju "tajne kupce", ako se pokažete kao dobri, zažele ponovo da vas angažuju.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem