OTKRIVENA NEVEROVATNA PREVARA: Danima je za sitan novac iznosio kilograme mesa, evo kako je uhvaćen!

OTKRIVENA NEVEROVATNA PREVARA: Danima je za sitan novac iznosio kilograme mesa, evo kako je uhvaćen! Public
ponedeljak, 26. 08. 2019. u 11:49
Kasirka Marija iz Niša otkrila je kako ih je jedna mušterija danima potkradala, a njena priče šokirala je Srbiju

Ona tvrdi da je svakog dana iz radnje u kojoj radi nestajalo meso, a kamere nisu uhvatile lopova. Prvo su posumnjali na mesara, ali ubrzo su otkrili da on nije kradljivac, onda je otkriveno nešto što je šokiralo sve radnike u prodavnici.

Marija, koja je želela da ostane anonimna kaže da su “primetili da svakog dana nedostaje mesoi na šta su ih upozorili menadžeri radnje. Svakog dana falilo je nekoliko kilograma mesa”.

- Menadžeri su odlučili da pratimo potrošače. Gledali su ko kupuje najviše mesa. Nekoliko dana posle upozorenja, otkrili smo lopova! Čovek je kupio kilogram buta, a kad sam uzela kesu da otkucam bar-kod, videla sam da je mnogo teže i da u njoj ima više od kilogram mesa - priča kasirka.

Shutterstock

 

Kada su otvorili kesu videli su da je u njoj i drugo meso! Kupac je rekao da se mesar zeznuo. Tad je platio, i tako je prošlo. Ali onda su se svi u prodavnici zapitali kako je moguće da se ovo desilo njima pred očima. Motali su film unazad, pogledali su kamere i ništa im nije bilo jasno. A onda su počeli da ga prate. Iako ispočetka zbunjeni, radnici su ubrzo razotkrili kako im je nestajalo meso u ogromnim količinama.

- Svakog dana je taj čovek, menadžer obližnjeg kafe – restorana dolazio u radnju, ode do mesare i traži, recimo, 20 ćevapa. Mesar mu spakuje u papir, pa u kesu i na kesu zalepi cenu tj. bar-kod. Onda traži kilogram buta, mesar isto uradi – spakuje u papir, pa u kesu, pa na to nalepi stiker s cenom.

Tako uzme nekoliko različitih vrsta mesa, a onda stane sa strane gde ga ne vidi kamera, uzme kesu gde su ćevapi i ubaci u kesu gde je but. I zaveže kao što je mesar zavezao.

Shutterstock

 

- Na kesi ostane samo jedna cena, samo cena buta, a unutra su u stvari i ćevapi! Kad dođe na kasu, ja samo otkucam to što vidim – jedan bar-kod. – Tako je mogao da radi koliko hoće. Posebno kad je gužva, pa kad ima mnogo ljudi na kasi, ko će da obrati pažnju i gleda šta je sve u kesi. Dnevno je krao dve do tri kilograma mesa” – priča Marija.

Kako ona kaže, da je stavio kilo buta u dve kile ćevapa, na primer, ne bi nikad primetili toliku razliku, jer je mala razlika između dva kilograma i tri kilograma.

Ali on se baš osilio pa je u kilogram ćevapa trpao tri kila buta.

VAŽNO JE ŠTA JEDEMO: Od pokvarene hrane u EU godišnje umre više od 5.000 ljudi, ovo su neki od načina kako nas varaju!

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem