OVO JE ISTINA O HRANI IZ FAST FUDA: Otkriveno zašto hamburger nikad ne truli?!

OVO JE ISTINA O HRANI IZ FAST FUDA: Otkriveno zašto hamburger nikad ne truli?! Pixabay
utorak, 27. 08. 2019. u 16:00
Hrana je u potpunosti isušena i njoj nedostaje voda koja je neophodna da bi se razvili mikrobi

Ako ste ljubitelj brze hrane, posebno one koja nastaje u restoranima Mekdonaldsa verovatno ste se pitali kako ista ta hrana izgleda kada ostane neiskorišćena nekoliko dana ili čak i meseci.

Godinama, na internetu kruže različiti snimci i svedočenja kupaca koji navode da njihova hrana iz Mekdonaldsa ne truli. Zašto je to tako - postoji objašnjenje.

Kako piše "Biznis insajder", stvar uopšte nije komplikovana i postoji savršeno jasno objašnjenje zašto burger koji smo kupili pre dva meseca jednostavno nije istrulio.

- Realnost je da su burgeri, pomfrit i piletina kao i sva druga hrana i da, istrule ako se drže u određenim uslovima - rekao je doktor Kit Variner, direktor kancelarije za nauku o hrani pri Univerzitetu Gvelf u Kanadi.

SAMO KEŠ: U austrijskim restoranima plaćanje gotovinom nezaobilazno baš kao šnicla i štrudla

Postoje brojni snimci u kojima se tvrdi da hrana iz Mekdonaldsa ne truli ni posle određenog dužeg perioda i da je razlog za to jer je ispunjena različitim hemikalijama. Ipak, to je hrana kao i svaka druga.

Mikrobima, koji prouzorkuju truljenje, potrebma je voda, hranljivi sastojci, toplota i vreme za razvijanje. Ako oduzememo nešto od toga - onda oni neće moći da rastu, a tako i da zagađuju hranu.

Hrana iz Mekdonaldsa je u procesu proizvodnje u potpunosti isušena, u njoj se ne nalazi voda potrebna za proces truljenja.

TOALET PAPIR U PLJESKAVICAMA! Inspektor otkriva sve mračne tajne fast fudova u Srbiji

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem