MEKDONALDS MENJA POZNATI KONCEPT: Novi tip restorana, uskoro samo "hrana za poneti?!

MEKDONALDS MENJA POZNATI KONCEPT: Novi tip restorana, uskoro samo hrana za poneti?! Informer
utorak, 27. 08. 2019. u 17:04
Jedan od najraširenijh lanaca brze hrane na svetu, Mekdonalds, testira novi tip restorana koji se baziraju isključivo na narudžbinama "za poneti"

Gosti naručuju hranu preko velikih tačskrin kioska, plate karticom, te zatim pričekaju da osoblje pripremi njihovu porudžbinu.

Mesta za sedenje nema, baš kao ni dekorativnih detalja u enterijeru, a ideja je da se ponudi brzi obrok onima koji nemaju vremena ili ne žele da se zadrže da ručaju u restoranu.

Prvi takav restoran, ili bolje reći, lokacija za preuzimanje hrane, otvoren je nedavno u Londonu i znatno je manji od uobičajenih restorana.

TOALET PAPIR U PLJESKAVICAMA! Inspektor otkriva sve mračne tajne fast fudova u Srbiji


Meni je, kako piše Biznis insajder, ograničen na neke od najpopularnijih jela, poput pomfrita, big meka ili meknagetsa. Ideja je da s obzirom da zaposleni ne primaju porudžbine već ih gosti sami odrađuju na ekranima, svi radnici budu u potpunosti posvećeni pripremanju hrane i tako znatno smanje vreme čekanja.

No, kako su pisali novinari Biznis insajdera koji su testirali ovakav Mekdonalds, njihova porudžbina nije bila ništa brže gotova nego što je uobičajeno.

Ovo je najveća promena koju Mekdonalds uvodi u svoje poslovanje još otkad su 1970-ih uveli opciju drive-in zahvaljujući kojoj se kupci mogu dovozati do šaltera automobilom, naručiti hranu, i zatim na sledećem šalteru preuzeti svoju porudžbinu. Taj novitet je tada značio revoluciju među lancima brze hrane, a novi restorani "za poneti" možda najavljuju revoluciju 2.0.

Pokaže li se test lokacija u Londonu uspešnom, taj lanac bi ovaj koncept uskoro mogao da proširi i na druga tržišta.

OVO JE ISTINA O HRANI IZ FAST FUDA: Otkriveno zašto hamburger nikad ne truli?!

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem