NEKI VOZAČI MORAĆE DA PLATE 3.944 DINARA: Ako rok ne bude produžen, 2020. zamena je obavezna!

NEKI VOZAČI MORAĆE DA PLATE 3.944 DINARA: Ako rok ne bude produžen, 2020. zamena je obavezna! Beta
ponedeljak, 28. 10. 2019. u 14:38
Za novu godinu ističe rok trajanja registarskih oznaka vozila izdatih tokom 2011. godine, još se ne zna hoće li biti produžetka. Ukoliko bude zamene, u troškove će ući cena tablica, saobraćajne dozvole i nalepnice

Iako se još ne zna da li biti produžen rok za zamenu registarskih tablica na vozilima koje su izdate tokom 2011. godine, svi koji su tada, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, promenili registarske tablice na svojim vozilima, najverovatnije će morasti da ih zamene do kraja sledeće godine. Međutim, postoji mogućnost da rok bude produžen.

Ipak, ukoliko se bude odlučilo da se menjaju, to bi vlasnike putničkih automobila moglo koštati 3.944 dinara.

Nadležnim stanicama MUP Srbije još nije dostavljeno uputstvo ni cene za zamenu. Po sadašnjim tarifama, koje se najverovatnije neće menjati, za zamenu registarskih tablica potrebno je 2.190 dinara. Na taj trošak treba dodati i novu saobraćajnu dozvolu, čija izrada košta 1.314 dinara i registracionu nalepnicu, koja je 440 dinara.

Naime, prvobitno je rok za zamenu tablica po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja bio sedam godina, ali je, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ministra Nebojše Stefanovića, 2017. validnost registarskih tablica produžena za dve godine.

Sada ističe taj rok od devet godina, a MUP Srbije je potvrdio "Novostima" da će, kako sada stvari stoje, sve registarske tablice, koje navrše devet godina, morati da se zamene.

Tablici rok trajanja devet godina

- OD 1. januara 2011. počeo je da se primenjuje Pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila kojim je propisan sadržaj, izgled i tehničke karakteristike registarskih tablica - podsećaju u resornom ministarstvu.

- Tim Pravilnikom je propisano da se registarske tablice izdaju na period od devet godina. Registarske tablice koje su izdate u toku 2011. godine, trebalo bi zameniti u 2020. godini.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
 

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem