AUTOPUTEM SVE DO JADRANSKOG MORA: Evo koliko će iznositi putarina na prioritetnoj deonici

AUTOPUTEM SVE DO JADRANSKOG MORA: Evo koliko će iznositi putarina na prioritetnoj deonici TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ
sreda, 13. 11. 2019. u 17:50
Putarina za prioritetnu deonicu autoputa Bar-Boljare iznosiće najverovatnije od 3 do 3,5 evra. Ovu informaciju potvrdio je je izvršni direktor Monteputa, Jonuz Mujević

- Još nije preciziran tačan iznos putarine, a iznosiće od osam do 12 centi po kilometru. Konačnu odluku o iznosu putarine doneće Vlada - rekao je Mujević "Pobjedi".

On je dodao da Vlada Crne Gore ima vremena da u narednih godinu precizira tačan iznos, kao i da smatra da će se najverovatnije ići na nižu tarifu od osam centi po kilometru. "Po toj tarifi za prolaz prioritene deonice od od Smokovca do Mateševa plaćaće se putarina od tri do 3,5 evra", rekao je Mujević.

Prema njegovim rečima, putarinu će najverovatnije naplaćivati Monteput.

- Za sada je opredelenje Vlade da Monteput obavlja naplatu putarine i kompletno održavanje auto-puta, ali čekamo usvajanje Zakona o putevima, nakon čega će to biti precizirano - objasnio je Mujević.

On smatra da Monteput ima potencijal za održavanje auto-puta.

- Imamo potencijala i iskustva za održavanje auto-puta i već pravimo određene pripreme. U narednom periodu ćemo kupiti i opremu neophodnu za održavanje auto-puta - kazao je Mujević i dodao da će sredstva za nabavku opreme izdvojiti iz dobiti kompanije za ovu godinu.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem