VIRPUL U VELIKIM PROBLEMIMA: Povlači sa tržišta više od pola miliona veš mašina, evo zašto

VIRPUL U VELIKIM PROBLEMIMA: Povlači sa tržišta više od pola miliona veš mašina, evo zašto printscreen
utorak, 24. 12. 2019. u 12:35
Iz Virpula su poručili da svi kupci koji spadaju u rizičnu grupu od januara iduće godine mogu da zamene svoje uređaje bez ikakve naknade.

Američki proizvođač bele tehnike, Virpul (Whirpool), povlači sa britanskog tržišta pola miliona veš mašina zbog potencijalnog rizika od požara, saopšteno je iz te kompanije.

Kod 519.000 mašina za pranje veša prodatih između oktobra 2014. i februara 2018. godine, utvrđena je fabrička greška. Otkriveno je da dolazi do blokade vrata, odnosno poklopca, zbog čega može doći pregrejavanja i mogućeg zapaljenja uređaja.

- Kad se aktiviraju grejači u mašini, to za sobom povlači i automatsko zaključavanje vrata. U nekim slučajevima može doći do povezanog kvara da osigurač neće da isključi ceo sistem, tako da može doći do požara - naveli su iz Virpula, piše Independent.


Isto upozorenje odnosi se i na vlasnike brendova Hotpoint i Indesit, koji su takođe u delimičnom vlasništvu te američke kompanije.

Iz Virpula su poručili da svi kupci koji spadaju u rizičnu grupu od januara iduće godine mogu da zamene svoje uređaje bez ikakve naknade.


Ovo nije prvi opoziv uređaja Virpula. Kompanija je početkom ove godine, zbog istih razloga, povukla sa tržišta čak 500.000 mašina za pranje sudova.


 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
Nebojsa
25.12.2019. / 09:11

Moja veš mašina je whirlpoolje fwl7125w dresu care da li i ona spada u zamenu.Pozdrav

Stevan
16.02.2020. / 21:44

Whirlpool FWSG 71283 ,kupljena 07.02.2020g u Tehnomediji, da li ona spada u zamenu? S poštovanjem Stevan

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem