UMESTO ZDRAVOG OBROKA DOBIO OPASNU RĐU "Delimano" friteza zarđala posle tri pranja

UMESTO ZDRAVOG OBROKA DOBIO OPASNU RĐU  Delimano friteza zarđala posle tri pranja InformerDN
četvrtak, 16. 01. 2020. u 16:23
"Er frajer" aparat korodirao je posle samo tri spremljena obroka, a kupac Lj. G. tvrdi da ga je upotrebljavao i održavao strogo po uputstvu

Ukoliko hranu spremate u "delimano er frajer" fritezi, širom otvorite oči jer bi u vašem tanjiru mogli da se zateknu i delići rđe.

Naime, kompanija "Delimano" ovu fritezu reklamira kao proizvod u kome se spremaju namirnice na zdrav način, bez dodavanja ulja. Ipak, naši čitaoci ukazali su nam na to da se nakon pranja u mašini za pranje sudova na ivicama ovog aparata može pojaviti rđa.

Uopšte nije bezbedno koristiti ovakvu fritezu, jer ako u njoj spremate hranu, ta rđa vam kroz paru, na 200 stepeni ulazi u namirnice i vi to onda jedete
Lj. G., kupac

Upravo to se dogodilo Beograđaninu Lj. G. (ime poznato redakciji), koji napominje da nije ništa radio na svoju ruku, već je fritezu prao prema uputstvima koje je dobio uz uređaj.

Pranje u mašini

- Nedavno sam video reklamu za kućni aparat "delimano er frajer", fritezu u kojoj se hrana sprema bez ulja. Takvo nešto mi je bilo baš potrebno. Kako mu je redovna cena skoro 15.000 dinara, što uopšte nije malo novca, obradovao sam se što je na sniženju i odlučio sam odmah da ga pazarim.

Otišao sam u najbližu prodavnicu i fritezu platio 12.000 dinara. Pri spremanju hrane striktno sam se pridržavao uputstava. Svaki put fritezu sam nakon korišćenja prao u mašini, jer je u uputstvu pisalo da je dozvoljen taj način održavanja. Međutim, nakon samo tri korišćenja pojavila se rđa na gornjoj ivici posude za pečenje - razočaran je naš sagovornik.

Kako kaže, bio je i razočaran i ljut.

- Bio sam besan zato što nisam malo novca izdvojio za ovaj aparat, a iskoristio sam ga svega tri puta. Uopšte nije bezbedno koristiti ovakvu fritezu, jer ako u njoj spremate hranu, ta rđa vam kroz paru, na 200 stepeni ulazi u namirnice i vi to onda jedete.

14.999 dinara košta "delimano er frajer" friteza

Užas! Smatram da je ovo velika sramota i prevara, ali i da je vrlo neprofesionalno sa njihove strane što prodaju takve proizvode. Ne mogu da se ne zapitam koliko ljudi ima koji nisu ni primetili da im je proizvod zarđao.

Ljutito sam pozvao korisnički servis i tražio da mi pod hitno zamene uređaj. Poslali su kurira i uzeli moj "delimano er frajer" i sad čekam da mi stigne novi. Ipak, svi treba da znaju šta može da se desi ovom proizvodu i da budu pažljivi kada ga koriste - kaže naš sagovornik.

Tražite novac

Predsednik udruženja "Zaštita potrošača" Nenad Bumbić ističe da potrošači kojima se desi ovakva situacija treba odmah da traže povraćaj novca.

- Proizvodi koji se koriste tako kratko nikako ne bi smeli da počnu da rđaju! Takođe, verujem da svaki potrošač pretpostavlja da materijal od koga je napravljena friteza nije podložan koroziji, što ovde očigledno nije slučaj.

Svakako, svaki kupac kome se ovo desi treba odmah i bez razmišljanja da traži novac nazad od kompanije "Delimano" zato što se aparat koji su kupili ne funkcioniše kako bi trebalo, i to nakon tako kratkog perioda - kaže Bumbić.
 

PROBLEMATIČNI "DELIMANOVI" PROIZVODI OPASNI PO ŽIVOT!

* 3 u 1 štapni mikser

Nevena Krstić je početkom godine zbog štapnog miksera 3 u 1 umalo ostala bez ruke kad joj je eksplodirao.

- Kupila sam "delimano tri u jedan štapni mikser" sa nastavcima za smuti i seckanje luka. Kad god sam stavila nastavak za smuti, čulo se neko lupkanje. Bilo je jezivo, počelo je da varniči, nisam mogla da ugasim mikser... Kada sam pokušala da ga isključim iz struje, mikser mi je eksplodirao u ruci - ispričala nam je tada Nevena.

* Česma za zagrevanje vode

Na svom Jutjub kanalu Bojan Jovanović okačio je snimak na kome pokazuje da je česma za zagrevanje vode čista prevara!

- Nameštena na grejanje, "delimano česma za zagrevanje vode" ne može da podigne temperaturu veću od 18 stepeni ukoliko slavinu odvrnete do kraja.

Kad se malo smanji mlaz, temperatura vode dostigne 24 stepena, a kada se mlaz skroz smanji, dostiže 26 stepeni i tada je mlaka, tek toliko topla da možeš da opereš ruke. Ovo je smešno, voda mora da curi da bi mogla da se zagreje - ogorčen je Jovanović.

* Nutribulet

U svetskim medijima ima pregršt priča o ljudima koji su pravili recepte iz "nutribulet" priručnika, koristeći proizvode na sobnoj temperaturi kojima je tokom blendiranja sadržaj blendera postao toliko topao da je kontejner gde je bila hrana eksplodirao, a oni su dobili strašne opekotine po licu, vratu i rukama.

Tako na primer, Pit Demijano tvrdi da je povređen prilikom pravljenja mango sosa za svoju porodicu. On je nakon eksplozije doživeo opekotine drugog stepena i skoro ostao slep.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem