OTVORITE ČETVORE OČI: Falsifikovani dolari na beogradskim ulicama, uhapšeni dileri

OTVORITE ČETVORE OČI: Falsifikovani dolari na beogradskim ulicama, uhapšeni dileri MUP Srbije
četvrtak, 13. 02. 2020. u 12:12
Četiri osobe su uhapšene zbog sumnje da su izrađivale i stavljale u opticaj falsifikovane novčanice u apoenima od 100 američkih dolara.

Četvoročlana organizovana kriminalna grupa uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca, saopštio je MUP.

Uhapšeni su B. M. (1986), M. M. (1979), M. M. (1977) i M. M. (1985) iz Beograda.

Sumnja se da su oni, od 2019. godine, izrađivali i stavljali u opticaj falsifikovane novčanice u apoenima od 100 američkih dolara.

Policija je prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronašla 20.564 falsifikovane novčanice, ukupne vrednosti 2.056.400 američkih dolara.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo ranije da su osumnjičeni na tajnim lokacijama u Beogradu i okolini organizovali štampanje dolara koje su nudili na prodaju po ceni od 25 odsto od nominalne vrednosti falsifikovanog novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Hapšenje su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem