ZBOGOM MAŠINICAMA ZA KARTE: Za plaćanje vožnje GSP iznajmio 105 elektronskih uređaja

ZBOGOM MAŠINICAMA ZA KARTE: Za plaćanje vožnje GSP iznajmio 105 elektronskih uređaja Tanjug
petak, 14. 02. 2020. u 11:51
Gradski prevoznik ovim nije kupio elektronski sistem naplate za sve linije, nego samo za gradske, a sistem će naknadno biti dograđen za prigradske linije

Posao uvođenja elektronske naplate karata u autobuse GSP-a Novi Sad na tenderu je pripao kompanijama Telekom Srbija i Bas lodžiku iz Požarevca.

Te firme su jesenas izabrane na tenderu za iznajmljivanje 105 elektronskih uređaja za prodaju karata.

Ponuda Telekoma Srbije i Bas Lodžik od 64.983.364 dinara manja je tek za nepunih 17.000 dinara od 65 miliona dinara, kolika je procenjena vrednost radova, prenosi eKapija.

Uz tu sumu, GSP će tim firmama svake godine plaćati 9.747.504 dinara za održavanje sistema.

Ugovor predviđa i da se elektronski sistem naplate isporuči za 75 dana. Tenderom je predviđena isporuka nekoliko softvera i aplikacija, kao i 105 uređaja koji služe za prodaju i validaciju karata u autobusima, 40.000 čip kartica za putnike i 1.000 kartica za za zaposlene GSP-a, 20 uređaja za izdavanje i dopunu elektronskih novčanika, opreme za izdavanje čip kartica, 210 validatora sa čitačem kartica, 105 rutera sa "vaj-faj" opcijom i druge opreme.

Takođe, u ugovoru se navodi da je garantni rok za ovaj sistem devet meseci, što je i minimum koji je GSP tražio u dokumentaciji.

Inače, gradski prevoznik ovim nije kupio elektronski sistem naplate za sve linije, nego samo za gradske, a sistem će naknadno biti dograđen za prigradske linije.

Uvođenjem elektronskog sistema naplate GSP bi trebalo da zameni 50 godina stare mašinice za izdavanje karata, kao i da modernizuje sistem naplate koji nije menjan više decenija.

Ovo je bio osmi tender u protekloj deceniji za nabavku tog sistema.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
Pop
14.02.2020. / 20:16

Хтео сам да се вратим у центар а био сам у пореско републичко ниже од некада 29 новембра према панчевачком мосту и питам продавца у трафици дали могу да купим карту за једну вожњу, добијем одговор да морам да купим карту бусплус и да је напуним али то није за једну вожњу, кажем, добијем одговор да не постоје карте за једну вожњу. Толико смо се модернизовали да је више немогуће купити карту за једнј вожњу.

Dejan
15.02.2020. / 22:09

Sve je to lepo. Samo da se narod nači da karta košta i da je treba platiti. Da se ulazi na prednja a izlazi na srednja i zadnja vrata. U Ljubljani pun autobus putnika sa takvim sistemom naplate i pre svega kulturom u prevozu zadržava se na stanici 20sekundu.Daleko smo mi od te svesti da nije ništa džabe.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem