SRBIJA SLAVI DAN DRŽAVNOSTI: Rade trgovinski lanci, dežurne pošte, a parkiranje je besplatno

SRBIJA SLAVI DAN DRŽAVNOSTI: Rade trgovinski lanci, dežurne pošte, a parkiranje je besplatno Shutterstock
petak, 14. 02. 2020. u 18:07
Dežura 76 pošta u Srbiji, dežurne apoteke, koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene su i tokom praznika, kao i veliki trgovinski lanci kao što su Maxi, Shop&Go, Tempo, Aroma...

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji Srbije, na Dan državnosti rade uobičajeno u subotu i nedelju 15. i 16. februara, kao i u ponedeljak 17. februara.

Dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana - hipermarketi, supermarketi, superete, minimarketi i drugi, imaju redovno radno vreme.

JKP "Gradske pijace" tokom obeležavanja praznika rade uobičajeno, navedeno je iz ovog preduzeća. Veletržnice u Beogradu će za vreme državnog praznika rade 24 sata dnevno.

Većina prodavnica, kao što su "Maxi", "Shop&Go", "Tempo" i "Aroma", ima regularno radno vreme tokom praznika, navedeno je na njihovim sajtovima.

Svi tržni centri u Beogradu rade po redovnom radnom vremenu od 15. do 17. februara, a isto važi i za multipleks bioskope i prodavnice u tržnim centrima.

Tokom praznika dežura 76 pošta u Srbiji.

Glavna pošta u Beogradu (Takovska 2) radi non-stop, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, izuzev pošte na graničnom prelazu Čukarka, koja raditi od 07 do 18:30 časova, navedeno je na njihovom zvaničnom sajtu, uz tabelu koja tačno označava koje će raditi, a koje neće tokom praznika.

Od subote do ponedeljka (15, 16. i 17. februar), JKP "Parking servis" neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Tokom praznika neće raditi poslovnice Korisničkog servisa u Beogradu, u ulicama Takovska 31, Kraljice Marije 7 i Mileševska 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta neprekidno su otvoreni i rade po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Od utorka, 18. februara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Dežurne apoteke, koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene su tokom praznika. Većina privatnih apoteka radi po redovnom radnom vremenu.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem