ONA JE NAJBOGATIJA RUSKINJA: Vlasnica internet prodavnice za godinu dana udvostručila bogatstvo

ONA JE NAJBOGATIJA RUSKINJA: Vlasnica internet prodavnice za godinu dana udvostručila bogatstvo Youtube
četvrtak, 20. 02. 2020. u 17:34
Najbogatija žena u Rusiji je Tatjana Bakalčuk, vlasnica i osnivač internet prodavnice "Vajldberis", objavio je danas američki časopis "Forbs".

Njeno bogatstvo je, prema "Forbsu", dostiglo 1,4 milijarde dolara.

Bakalčuk je sa čelne pozicije "svrgnula" dugogodišnju liderku na toj rang listi, Elenu Baturin, šeficu kompanije "Inteko Menadžment" i udovicu bivšeg gradonačelnika Moskve Jurija Lužkova, a čije je bogatstvo procenjeno na 1,2 milijarde dolara, prenosi agencija Tass.

Američki časopis napominje da je nova procena bogatstva Tatjane Bakalčuk rezultat rasta prometa od 88 odsto, na 223,5 milijardi rubalja (3,63 milijarde dolara), koji je zabeležila njena internet prodavnica "Vajldberi" 2019. godine.

Prema "Forbsu", Bakalčukova je prvi put ušla na listu najbogatijih ljudi u Rusiji 2018. godine, kada je njeno bogatstvo procenjeno na 600 miliona dolara. Godinu dana kasnije, imovina joj se skoro udvostručila, što joj je omogućilo da zauzme drugo mesto iza Baturine.

Onlajn prodavnica "Vajldberis" postoji 15 godina i posluje u zemljama Evroazijske ekonomske unije. Prisutna je na tržištima Rusije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Jermenije i Poljske, navodi Tass.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem