KUPCE DOČEKALE ANTIKRIZNE KORPE! Trgovci im poručili: Rafovi su puni, namirnica ima dovoljno za sve

KUPCE DOČEKALE ANTIKRIZNE KORPE! Trgovci im poručili: Rafovi su puni, namirnica ima dovoljno za sve Shutterstock
sreda, 25. 03. 2020. u 10:00
Ruski kupci bili su prijatno iznenađeni kada su ih u jednom moskovskom hipermarketu dočekala kolica sa već spakovanim proizvodima.

U pitanju su bili proizvodi potrebni u slučaju pogoršanja situacije zbog koronavirusa. Moskovljani su to šaljivo nazvali "antikriznom korpom".

Lanac hipermarketa "Ašan" je takvom akcijom želeo da pokaže da nema razloga za zabrinutost – rafovi su puni, a namirnica ima dovoljno za sve.

Sudeći po fotografijama koje su se proširile društvenim mrežama, u "antikriznim kolicima" su ponuđena dva kompleta proizvoda po različitim cenama – jeftinija varijanta košta 2.634 rubalja (oko 30 evra), a skuplja 3.491 rubalja (oko 40 evra).

U kompletu se nalaze heljda, toalet-papir, šećer, razne vrste testenina, brašno, biljno ulje, vlažne maramice.

Kasnije se ispostavilo da je to bila jednodnevna akcija u moskovskim radnjama, a da prodavnice "Ašana" u drugim ruskim regionima neće imati takvu akciju, prenosi Sputnjik.

Ranije je sekretar za štampu Asocijacije maloprodajnih kompanija Ilja Vlasenko rekao da je u martu bila povećana tražnja za testeninama, heljdom, proizvodima za ličnu higijenu i hemijom za domaćinstvo, a trgovci uveravaju da zaliha ima dovoljno i da nema razloga za paniku. O tome svedoče i pune moskovske radnje.

Pored toga, svi moskovski hipermarketi vrše i dostavu namirnica na kućnu adresu, a mnogi od njih su pokrenuli i akciju besplatne dostave za penzionere, odnosno za starije od 65 godina.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem