PENZIONERI NE BRINITE: Otvoren kontakt centar za pritužbe u vezi sa isplatom penzija, ovo je broj telefona

PENZIONERI NE BRINITE: Otvoren kontakt centar za pritužbe u vezi sa isplatom penzija, ovo je broj telefona Shutterstock
sreda, 25. 03. 2020. u 16:27
Vlada Srbije otvorila je kontakt centar za javljanje pritužbi na rad banaka u vezi sa isplatom penzija

U skladu sa odlukom koju je donela pedsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, u konsultacijama sa predsednikom Republike Srbije, isplate penzija za građane omogućena je uz izdavanje posebnih ovlašćenja, kao i putem dostave.

Kako je saopšteno iz Vlade, Narodna banka Srbije dostavila je bankama detaljnu instrukciju za postupanje prema korisnicima penzija, uz obavezu da omoguće svim penzionerima da penzije mogu podići:

1) izdavanjem posebnog jednokratnog ovlašćenja za lice koje će u njihovo ime i za njihov račun, uz posedovanje svoje i njihove lične karte, podići unapred definisan iznos penzije ili

2) dostavom penzije na kućnu adresu. Svi penzioneri koji imaju platne kartice, mogu ih dati osobama od poverenja kako bi za njih obavili kupovinu ili im podigli penziju.

Banke su u dužne da kontaktiraju svoje korisnike u vezi načina isplate, a penzioneri se mogu javiti i na posebne brojeve telefona banaka.

Svi građani koji imaju problema sa radom banaka na isplati penzija, mogu pisati na adresu [email protected], odnosno na kontakt telefon 011/ 7350 560.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
Olgica Kis
27.03.2020. / 15:43

A sta da radimo kad su nam sudski izvrsitelji blokirali racun u banci?

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem