USIJANI TELEFONI: Evo šta građanima najviše smeta, na šta su se na otvorenoj liniji najviše žalili

USIJANI TELEFONI: Evo šta građanima najviše smeta, na šta su se na otvorenoj liniji najviše žalili Shutterstock
petak, 27. 03. 2020. u 11:35
Na novootvoreni broj telefona za prijavljivanje nezakonitosti tokom pandemije koronavirusa građani se najviše žale na povećane cene namirnica, maski i rukavica

Takođe, građani se žale i na pretnje otkazom, neisplaćene zarade i rad pojedinih kafića, restorana, pa čak i jednog tržnog centra u provinciji.

Prema rečima predstavnika Kontakt-centra za prijavu nezakonitosti tokom epidemije koronavirusa Jovice Damnjanovića, operateri su već prvog radnog dana, imali između 160 i 170 prijava, a danas do 12 časova oko 80.

"Kontakt-centar je zvanično juče počeo sa radom. Funkcija ovog centra je da građani i privrednici mogu da prijave probleme u vreme koronavirusa za sve nepravilnosti koje uoče, a vezano za rad na crno, sivu ekonomiju i rad privrednih društava ili preduzetnika", objasnio je za Tanjug Damnjanović.

Kaže da je kontakt-centar isključivo za probleme koji su u nadležnosti republičkih inspekcija, a, dodaje, bilo je i onih građana koji su se žalili na probleme koji su na nivou lokalnih samouprava ili autonomne pokrajine.

Čak i u tim situacijama, ističe Damnjanović, operateri upućuju građane kome da se obrate i na koje telefone i adrese da se obrate..

“Juče smo do kraja radnog dana, računajući i posle podne kada su građani ostavljali glasovne poruke, imali između 160 i 170 prijava, a danas do 12 sati bilo je 80 predmeta koji smo primili i prosledili inspekcijama. Žale se na podizanje cena osnovnih životnih namirnica, zaštitnih sredstava, bilo je problema vezano za rad pojedinih kafića, restorana, tržnih centara, najave nekih otpuštanja radnika ili neisplaćivanje plata”, naveo je Damnjanović.

Kaže da operateri kontakt-centara primaju pozive svakog radnog dana od 9 do 16 časova na broj 011/6350-322, a posle 16 časova i vikendom građani i privrednici mogu svoje prijave da ostavljaju popunjavanjem formulara na sajtu www.inspektor.gov.rs

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
PROČITAJTE JOŠ

SRAMOTNO! TRGOVAC UDVOSTRUČIO CENU LIMUNA: Ovaj lihvar bi da profitira na muci naroda?!

OPREZ NARODE! Prevaranti na netu nude preskupe maske i lažna sredstva protiv virusa, ne nasedajte!

BOLI GLAVA OD OTKAZANIH ARANŽMANA: Agencije pred bankrotom nude vaučere, putnici hoće novac

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem