ODMOR U SRBIJI NEMA ALTERNATIVU: Turoperatori se pripremaju za domaće goste, očekuju podršku države

ODMOR U SRBIJI NEMA ALTERNATIVU: Turoperatori se pripremaju za domaće goste, očekuju podršku države Shutterstock
ponedeljak, 04. 05. 2020. u 15:44
Među predlozima upućenim Vladi Srbije pominju se vaučeri, animiranje ljudi iz dijaspore, kao i promocija Srbije na kineskom tržištu

Više od 70 lokalnih organizatora tura i aktivnosti po Srbiji obratilo se državnom vrhu Srbije sa predlogom 12 mera za oporavak turizma širom naše zemlje.

"Uvereni smo da bi se usvajanjem i implementacijom ovih predloga postigao povoljan efekat na male preduzetnike u turizmu, organizatore putovanja, hotelsku industriju i seoski turizam. Osim toga, sačuvala bi se radna mesta i omogućio oporavak turizma i ekonomije Srbije", navodi se u pismu koje je predsedniku Republike i predsednici Vlade Srbije uputila platforma "Serbian Adventures".

"Od svih predloženih mera i apela za oporavak privrede, najviše nam se dopao poziv predsednika Srbije da građani Srbije svoje odmore provedu u našoj zemlji. Znajući da je turizam najviše pogođen ovom krizom, kao i to da ova privredna grana poseduje veliki potencijal da bude generator oporavka srpske privrede, smatramo da zavređuje posebne mere i hitno delovanje kako bi njen oporavak bio što brži, a posledice što manje", navode dalje u pismu.

Među inicijativama koje su upućene predsedniku Srbije i predsednici Vlade Republike Srbije, stoje između ostalog i predlozi: da se poveća broj vaučera za odmor u Srbiji i da se omogući da se koriste preko turističkih agencija i organizatora putovanja po Srbiji; da se kampanjom pozove dijaspora na odmor u otadžbini; da se ponuda Srbije promoviše na kineskom tržištu, itd.

Platforma "Serbian Adventures", koja se obratila državnom vrhu Srbije, okuplja lokalne organizatore turističkih tura i aktivnosti po Srbiji, i preko svog sajta omogućava rezervaciju više od 400 tura u našoj zemlji.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
PROČITAJTE JOŠ

U KOMŠILUKU SE OTVARAJU PLAŽE: Socijalna distanca obavezna, mere za organizaciju kupališta

GRCI UBLAŽAVAJU RIGOROZNE MERE: Ostrva "zaključana" do 1. juna, nema dolaska bez ovog dokumenta!

SVI ARANŽMANI OTKAZANI: Crne slutnje crnogorskih ugostitelja, sezone neće biti, nema ko da im dođe?

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem