OTVARANJEM PIJACA UVEDENO NOVO ZANIMANJE: Pandemija korona virusa "iznedrila" kovid menadžera

OTVARANJEM PIJACA UVEDENO NOVO ZANIMANJE: Pandemija korona virusa iznedrila kovid menadžera Tanjug
petak, 08. 05. 2020. u 15:42
Pijace na otvorenom u Italiji otvorile su se nakon dva meseca pauze i ova kategorija trgovaca pretrpela je ogromne ekonomske gubitke.

Kako prenosi RTS, za sada se prodaja ograničava samo na namirnice jer faza dva u Italiji podrazumeva postepeno i eksperimentalno otvaranje.

Tezge moraju da budu udaljene i po dva i po metra, na pijace imaju pristup osobe kojima se prvo meri temperatura i moraju imati maske i rukavice koje, ukoliko nemaju, dobijaju na licu mesta.

Od ukupno 94 normalno aktivne pijace u Milanu otvoreno je 26. Otvaranjem pijaca uvedena je nova figura u obliku kovid menadžera.

Njegov zadatak u prethodnim danima bio je planiranje i organizacija aktivnosti. Od sada je prisutan na licu mesta gde kontroliše poštovanje svih propisa i mera bezbednosti.

To je novo zanimanje nastalo u vreme epidemije korona virusa.

Faza dva u Italiji predvidela je uvođenje ove nove figure koja na pijacama treba da odredi koliko osoba sme da bude prisutno na tom mestu (broj prodavaca, broj tezgi), meri se distanca, raspoređuju se tezge, utvrđuju se ulasci i izlasci…

Ukratko, kovid menadžer je koordinator koji nadgleda da se na italijanskim pijacama sve obavlja kako je predviđeno propisima. On je i osoba kojoj se obraćaju trgovci ako dolazi do bilo kakvog problema, nekih kritičnih situacija, a tu su i za svaku primedbu ili pitanje

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem