U TOKU JE ISPLATA POMOĆI OD 100 EVRA: Do srede penzionerima, od 25. maja svim prijavljenim građanima

U TOKU JE ISPLATA POMOĆI OD 100 EVRA: Do srede penzionerima, od 25. maja svim prijavljenim građanima Pixabay
nedelja, 17. 05. 2020. u 16:47
Ministar finansija Siniša Mali kaže da je u petak država isplatila po 100 evra za 950.000 penzionera koji su imali račun u Poštanskoj štedionici i dodao da će se isplata te jednokratne pomoći države nastaviti za najstarije u ponedeljak, te da će u sredu biti isplaćeno za svih 1,78 miliona penzionera

Mali je za TV Prva istakao da nijedan građanin koji se prijavi za 100 evra neće ostati bez tog novca i dodao da će u četvrtak i petak isplatiti onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć, a da će od 25. maja krenuti sukcesivna isplata svima onima koji su se prijavili.

Kako kaže, s obzirom na to da prijava traje do 5. juna, očekuje se da će nekoliko dana posle toga svima biti isplaćena ta jednokratna pomoć.

"Ni na koji način građani ne treba da brinu. Svakome ovo znači, a meni je drago zbog penzionera, dobili su i jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, a sada i po 100 evra, što veoma znači za njihov budžet, a prošli su težak period zbog virusa korona", kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju naši građani koji žive u inostranstvu i oni se mogu prijaviti za 100 evra, ali ako ispunjavaju dva "apsolutna" uslova - moraju da imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji.

- Sama procedura za prijavu je jednostavna, jasna, za dva dana se javilo preko 3,5 miliona ljudi", kazao je Mali, pozvajući građane da iskoriste ovu priliku i dobiju novčanu pomoć, da veruju u svoju državu i da veruju u bolje sutra.

Podsetio je i da je država isplatila i minimalnu zaradu na račun više od milion zaposlenih i dodajući da će biti isplate i u junu i julu kazao da se država pokazala kao pravi partner i da je preuzela najveći teret krize na sebe i omogućila da se privreda održi.

Putem sajta prijavilo se 3.640.000 građana Srbije

Od 13. maja, kada je počeo da radi sajt za prijavu, do danas u ponedeljak u osam časova prijavilo se 3.640.000 građana, od tog broja 40.000 ljudi prijavilo putem kol-centra. Građani se za pomoć mogu prijaviti do 5. juna.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem