BIĆE NOVCA ZA SVE! Za novčanu pomoć od 100 evra prijavilo se 3,8 miliona građana Srbije

BIĆE NOVCA ZA SVE! Za novčanu pomoć od 100 evra prijavilo se 3,8 miliona građana Srbije Promo
četvrtak, 21. 05. 2020. u 17:47
Za novčanu pomoć od 100 evra do sinoć se prijavilo više od 3,8 miliona građana Srbije, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i podsetio da je počela isplata 100 evra korisnicima socijalne pomoći

Penzionerima je ta pomoć isplaćena, danas novac leže na račune oko 160.000 korisnika socijalne pomoći, a za ostale građane koji su se prijavili onlajn ili telefonski novac će početi da se isplaćuje od ponedeljka, 25. maja, najavio je Mali.

"Do sinoć se prijavilo 3.880.000 građana Srbije da primi novčanu pomoć u iznosu od 100 evra i kada na taj broj dodate sve penzionere i one koji primaju novčanu socijalnu pomoć, to je oko 5,8 miliona gradjana koji su se prijavili ili primili novčanu pomoć", rekao je Mali.

Ministar je pozvao korisnike socijalne pomoći da podignu iznos od 100 evra koji im je danas automatski uplaćen na račun i napomenuo da će, dok se socijalna pomoć prima po porodici, pomoć od 100 evra biti isplaćena svakom punoletnom članu porodice.

"Svaki član porodice koji je punoletan dobio je 100 evra na svoj račun, a ako nije imao račun, mi smo otvorili namenski račun za njega u Poštanskoj štedionici", rekao je Mali.

Ukazao je da je država rešila i problem za građane koji su nepokretni i koji ne mogu da dođu do banke uvođenjem jednokratnog ovlašćenja.

Osoba koja podiže 100 evra u ime i za račun onoga koji ne može da dođe do banke potrebno je, navodi Mali, da ima svoju ličnu kartu i ličnu kartu primaoca pomoći.

"Za jednokratno ovlašćenje nema potrebe da se overava kod notara i nema dodatnih troškova", ukazao je Mali.

Za ostale građane koji su se prijavili za pomoć od 100 evra isplata počinje od ponedeljka, 25. maja, kaže Mali i dodaje da će država dnevno isplaćivati po pola miliona građana.

 
Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
PROČITAJTE JOŠ

NOVAC DNEVNO DOBIJE POLA MILIONA GRAĐANA: Uplata 100 evra na računima korisnika socijalne pomoći

VAŽNO OBAVEŠTENJE! Isplate pomoći od 100 evra i uz jednokratno punomoćje, ovako ćete to da uradite

ZBUNILA VAS OBJAVA PRILIKOM PROVERE UPLATE? Bez brige dobijate 100 evra, evo objašnjenja!

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem