PANDEMIJA IM UNIŠTILA POSAO: Protest turističkih vodiča, u očaju traže pomoć države

PANDEMIJA IM UNIŠTILA POSAO: Protest turističkih vodiča, u očaju traže pomoć države Tanjug
sreda, 10. 06. 2020. u 09:00
Više desetina turističkih vodiča i drugih radnika u turizmu, suočenih sa ekonomskim posledicama restriktivnih mera uvedenih u borbi protiv virusa kovid-19, protestovalo je danas u starom delu grada Firence tražeći pomoć države.

Učesnici današnjeg protesta ispred firentinske crkve Santa Kroče nosili su transparente na kojima je, pored ostalog, pisalo "Nema posla - nema profita, pomozite nam".

Među njihovim zahtevima su oslobođenje od plaćanja poreza za 2020. godinu i finansijska pomoć do marta naredne godine.


Turistički sektor zbog pandemije planira pravi početak tek od marta 2021. godine, a mnogi radnici već se suočavaju sa teškim finansijskim posledicama pošto je kriza sa korona virusom u Italiji počela krajem februara, a nakon toga i stroge mere u cilju sprečavanja virusa.

"Ne znamo kako ćemo izdržati do marta naredne godine. Potrebna nam je pomoć. Ima porodica u kojima su oba supružnika turistički vodiči", rekli su učesnici protesta.

Prema poslednjim podacima za Toskanu, danas je zabeležen jedan pozitivan slučaj čime je broj zaraženih virusom kovid-19 od početka epidemije povećan na 10.145 u tom italijanskom regionu.


Italija je od 3. juna otvorila regionalne granice i dozvolila dolaske iz zemalja EU i Šengena, međutim turista za sada ima malo i to većinom lokalnih.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem