U TRŽNOM CENTRU NISTE MOGLI DA NAĐETE HALJINU? Evo šta se desilo sa letnjom kolekcijom

U TRŽNOM CENTRU NISTE MOGLI DA NAĐETE HALJINU? Evo šta se desilo sa letnjom kolekcijom Pixabay
četvrtak, 11. 06. 2020. u 16:22
Ako ovih dana u modnim radnjama uglavnom nailazite na "basic" odeću, to je zato što su brendovi zbog korone "zakasnili" da izbace aktuelne modele za proleće/leto 2020.

Pandemija je omela sve, pa i modnu industriju, doduše, više u onom logističkom smislu, jer je onlajn prodaja beležila rast sve vreme, piše Telegraf biznis

Revije svetskih kompanija su pomerene i odlažu se za narednu godinu, baš kao i maloprodajne kolekcije komercijalnih divova.

S obzirom na to da je vanredno stanje u mnogim zemljama popustilo tek pre oko mesec dana, dakle, na izmaku aprila - početkom maja, a kod nekih je još na snazi u određenoj meri, modnim gigantima je bilo jasno da od ove sezone "neće biti ništa".

Tanke jaknice koje je trebalo da kupujemo krajem februara i u martu, sada nam ne trebaju, pa tako nema svrhe da budu izložene.

Ostale su među brojnim zalihama u magacinima širom sveta, a zaključak je da ovde ipak malo više trpi "prolećni segment", međutim, kako se on oslanja na letnje komade, jer su deo iste kolekcije, tako će i biti prezentovani naredne godine. Osim toga, više je patika i "univerzalne obuće", nego sandala.

Sada možemo da se zadovoljimo uglavnom "basic" komadima, kao što su majice bez printova, jednostavni krojevi, teksas farmerke na sniženju.

Ako ste ovih dana obilazili radnje, mogli ste da primetite da klasičnih prolećno-letnjih modela skoro da i nema: oni se ističu veselim bojama, printovima, cvetnim motivima.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem