ODAHNULI KUPCI, LOPOVI NISU USPELI: Intersport odbio napad hakera, kartice nisu zloupotrebljene!

ODAHNULI KUPCI, LOPOVI NISU USPELI: Intersport odbio napad hakera, kartice nisu zloupotrebljene! Reuters
sreda, 17. 06. 2020. u 14:14
Kompanija Intersport je saopštila da u hakerskom napadu na njene veb stranice u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, o kojem je Tanjug izvestio u utorak, nije došlo do zloupotrebe podataka sa platnih kartica kupaca

U hakerskom napadu na pomenutim veb lokacijama ugrađen je kod koji je trebalo da skenira podatke o platnim karticama, a Intersport je reagovao čim je otkriven zlonamerni kod koji je odmah uklonjen, navodi se u saopštenju kompanije dostavljenom Tanjugu.

Nije došlo do zloupotrebe podataka o platnim karticama, jer se podaci o platnim karticama obrađuju isključivo kod nezavisnog pružaoca platnog prometa kompanije Wspay, na koji hakerski kod nije mogao da utiče, ističe Intersport.


Emir Dizdarević, izvršni direktor WSPay-a je izjavio da, kao pružalac usluga plaćanja za Intersport grupu, može da potvrdi da su svi podaci o platnim karticama uneseni u WSPay stranicu za plaćanje sigurni i da na njih nije uticao hakerski napad.

WSPay koristi sve metode u skladu s PCI DSS L1 sertifikatom za siguran unos i prenos podataka o platnim karticama, kao i sve ostale podatke koji se unose u WSPay stranicu za plaćanje.

Partnerska agencija Intersporta, Optiweb, odgovorna za razvoj i održavanje Intersportovih veb stranica detaljno je proverila i dijagnostifikovala napad.

"Na osnovu podataka dnevnika događaja i ograničenog pristupa korisničkih imena, možemo zaključiti da napadači nisu uspeli da dobiju podatke o platnim karticama ili lične podatke koji se odnose na korisnike Intersporta", rekao je Miha Lavtar, izvršni direktor Optiweba.


Situacija se pažljivo nadgleda i Intersport primenjuje dodatne preventivne sigurnosne mere u saradnji sa Optiwebom i njihovim partnerima koji brinu o infrastrukturi servera. Onlajn kupovina na svim Intersport veb stranicama ostaje sigurna za sve kupce, navodi se u saopštenju.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
PROČITAJTE JOŠ

PAŽNJA HAKOVAN SAJT INTERSPORTA: Kupci, kontaktirajte banke proverite stanje na računu

BANKOMATI NA METI HAKERA! Zbog čestih sajber napada, PKS uputila preporuke bankama: Uradite ovo!

PAŽNJA, HAKERI VREBAJU: Ukoliko koristite internet bankarstvo ovako ćete se najbolje zaštititi

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem