NAJVEĆI INVESTITOR SVETA UPOZORAVA: Kriptovalute će nestati, vrednost bitkoina pada na 0!

NAJVEĆI INVESTITOR SVETA UPOZORAVA: Kriptovalute će nestati, vrednost bitkoina pada na 0! printscreen
utorak, 23. 06. 2020. u 16:15
Investitor Džim Rodžers smatra da je bitkoin još uvek u balonu i da će ta kripto-valuta na kraju pasti na nulu i nestati

Mag za investicije koji je govorio da je bitkoin balon koji se duva još 2017, nedavno je opet upozorio da će sve kriptovalute na kraju da nestanu.

- Kriptovalute među kojima je i bitkoin na kraju će pasti na nuli i povući će sve dole - naveo je.

- Oni koji koriste kripto valute misle da su pametniji od svojih vlada - rekao je Rodžers. - Zapravo, njihove vlade imaju nešto što "kripto ljudi" nemaju. To je oružje. To je i razlog zašto mislim da će kripto valuta na kraju nestati, jer se ne zasniva na oružanim snagama vlasti -

Došlo je do nejasne korelacije između porasta i pada cena kriptovaluta i vlada koje se ponašaju autoritarnije. Kada je predsednik SAD Donald Tramp naredio 1. juna rasterivanje demonstranata u blizini Bele kuće, cena bitkoina je porasla više od 8%.

Prema njegovim rečima, kriptovalute su za tren postale 100 i 1.000 puta vrednije, a to je jasan balon koji ne može da garantuje nijednu cenu.

- Virtuelna valuta nije investicioni cilj. To je samo kockanje - istakao je on.

Pored Vorena Bafeta i Džordža Sorosa, Rodžers se smatra jednim od najvećih investitora na svetu. Njegovi stavovi se poklapaju sa Bafetovim, koji je rekao da "kripto valute u osnovi nemaju vrednost".

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem