OVAKO JE GOLF 8 PAO NA TESTU: "Folksvagen" je štedeo na svemu, evo reči razočaranih stručnjaka

 OVAKO JE GOLF 8 PAO NA TESTU: Folksvagen je štedeo na svemu, evo reči razočaranih stručnjaka YouTube printscreen
četvrtak, 25. 06. 2020. u 12:04
Utvrđeno je da nov "Folksvagenov" model zaostaje za svojim prethodnikom "sedmicom" jer je primećena znatna ušteda na komforu, dizajnu, ali i u materijalu

Nakon vesti da je obustavljena isporuka "golfa 8" zbog bezbednosnog propusta, "Folksvagenovo" čedo palo je na testu i kod stručnjaka za automobile. Iako se očekuje da proizvođači automobila prilikom smene generacija unapređuju svoje modele u svakom pogledu, u ovoj priči to baš i nije slučaj.

Neke od ušteda odnose se na digitalizaciju komandne table i manje su funkcionalne u odnosu na prethodnu generaciju

Slovenački Jutjub kanal MtlCarGarage objavio je video u kome u direktnom poređenju odlazećeg "golfa 7" i novog "golfa 8" otkriva na čemu je sve nemački auto-gigant štedeo prilikom konstruisanja i dizajniranja poslednje generacije automobila koji je izuzetno popularan i u Srbiji.

Uštede su brojne, a na snimku su prikazane one koje su lako uočljive.

Bez hidraulike

Među njima je i odustajanje od hidrauličkog držača haube koji je podupire u podignutom položaju. Njega u "golfu 8" više nema, pa će vozač kao i kod brojnih modela skromnije reputacije morati da podigne ručicu i uglavi je u za to predviđeno udubljenje u haubi.

Dosta se štedelo i u putničkoj kabini, pa je tako potpuno uklonjen praktični pretinac za sitnice koji se kod "sedmice" nalazio sa leve strane volana.

Sa druge strane, odeljak za rukavice ispred suvozača je znatno jeftinije izrađen s obzirom na to da više nema tapacirung, pa se tokom vožnje mogu čuti zvuci lupkanja stvari koje se nalaze u njemu.

Stari retrovizor

Takođe, elegantni unutrašnji retrovizor bez rama koji je ugrađivan u "golf 7" nije našao mesto i u "osmici", već je tu sada klasično ogledalo sa okvirom kao kod jeftinijih i starijih modela automobila.

Neke od ušteda na novom "golfu" odnose se na digitalizaciju komandne table i čini se da su, osim estetskog koraka unazad, manje funkcionalne u odnosu na prethodnu generaciju.

20 hiljada evra košta najjeftiniji "golf 8"

Naime, "Folksvagen" se odlučio da gotovo u potpunosti izbaci klasične fizičke komande, uključujući one za klimatizaciju i ventilaciju, ali i za farove, što je dosta zakomplikovalo svakodnevno korišćenje, a može i negativno da utiče na bezbednost u vožnji.

Autor videa ističe da je na taj način ergonomija, koja je uvek bila jedan od aduta "golfova", na novoj generaciji praktično unazađena.

Problem za problemom

Isporuka "golfa 8" obustavljena je do daljeg jer se ispostavilo da ima fabričku grešku. Naime, utvrđeno je da ne radi dugme za pozive u slučaju opasnosti, koje je postalo obavezno za sve nove automobile u Evropskoj uniji od 2018. godine.

Taj sistem omogućava vozilu da u slučaju nesreće automatski kontaktira sa hitnim službama.

Proizvodnja "golfa 8" i pre toga je već jednom odložena. Tehnički problemi uzrokovani elektronikom, pre svega kada je reč o multimedijalnom sistemu, već su doveli 2019. do odlaganja premijere ovog automobila.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem