PO DIKTATU PANDEMIJE: Manje idemo u restorane, a više u supermarkete, lux robu niko ne kupuje?!

PO DIKTATU PANDEMIJE: Manje idemo u restorane, a više u supermarkete, lux robu niko ne kupuje?! pexels.com
četvrtak, 23. 07. 2020. u 13:55
U Srbiji u maju prodaja na malo beleži rast 4,7 odsto u odnosu na maj prošle godine, kaže potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i navodi da je spoljnotrgovinska razmena manja za skoro devet odsto

Ljajić je na TV Pink rekao da svi supermarketi sa kojima su razgovarali beleže rast prodaje.

Desilo se ono što je manje-više očekivano, ljudi kupuju određeni asortiman proizvoda, ne kupuju luksuznu robu. Manje idu u restorane, više posećuju supermarket, kaže Ljajić i navodi da istovremeno prodaja garderobe i nameštaja beleži značaj pad.

Ljajić kaže da je izvoz manji 8,7 odsto, a uvoz 7,1 odsto, te da je za nas najbitniji opravak dva ključna tržista gde najviše izvozimo, i to 23 odsto ukupnog izvoza, a to su Nemačka i Italija.

Moramo, kaže, da pratimo šta se dešava i da se nadamo da će se pre svega ta tržišta, kao i celo tržište EU što pre oporaviti.

Ovde ćete imati ne krizu proizvodnje koja će se odvijati, mi ćemo imati krizu plasmana i eventualno krizu tražnje, rekao je Ljajić i naveo da su sve nade usmerene ka tome da će paket pomoći omogućiti da se privreda EU što pre oporavi.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem