MILIONSKA KAZNA ZA POŠTU! Osobama s invaliditetom ostavljali poruke da dođu na šalter

MILIONSKA KAZNA ZA POŠTU! Osobama s invaliditetom ostavljali poruke da dođu na šalter Shuterstock
sreda, 16. 09. 2020. u 14:20
Italijanske pošte kaznjene su da plate pet miliona evra zbog kašnjenja i nepravilnosti u dostavi preporučenih pošiljki, piše dnevni list "Il Fato Kotidijano".

Državno telo koje nadgleda i garantuje konkurenciju na tržištu AGCM je donelo odluku da italijanske pošte snose krivicu za štetu koju su zbog neblagovremene dostave preporučenih pošiljki, pretrpeli ne samo građani već i sudski sistem države.

AGCM je utvrdilo da italijanske pošte nisu izvršavale obavezu koju su nudile i naplaćivale, da su izbegavale da dostave preporučenu poštu na kućnu adresu, pri čemu je naveden primer osoba sa invaliditetom kojima je,iako su bili kod kuće, poštari ostavljali poruku da se jave na poštanske saltere.

Moskva poslala još jedan brod u nemačke vode

Na žalost, milionska kazna, kako tvrdi AGCM , nije "korektivna", jer neće bitno uticati na ukupan prihod koje italijanske pošte ostvaruju na godišnjem nivou.

Izlaz je u primeni evropske direktive, navodi se, koja u Italiji jos nije usvojena, a koja predviđa u ovakvim slučajevima kaznu od četiri odsto u odnosu na ukupan godišnji prihod.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem