Uzeli su mi više od milion, a postao sam slep na oba oka! GORKO ISKUSTVO DUŠANA MILOVCA SA POZNATOM OČNOM KLINIKOM

Uzeli su mi više od milion, a postao sam slep na oba oka! GORKO ISKUSTVO DUŠANA MILOVCA SA POZNATOM OČNOM KLINIKOM Shuterstock
petak, 18. 09. 2020. u 17:28 >> 17:29
Za pet godina lečenja u privatnoj beogradskoj bolnici "Sveti vid" potrošio sam više od milion dinara i ostao potpuno slep, tvrdi Dušan Milovac (73) iz Beograda!

Prema njegovim rečima, do 2015. godine zbog dijabetesa je već ostao slep na desno oko. Nadao se da će, ako ode kod privatnika i plati lečenje, uspeti da mu spasu barem drugo oko. Ali ne lezi vraže.

Shuterstock

- Odabrao sam bolnicu "Sveti vid" jer sam smatrao da je najbolja. Iste godine u martu uradili su mi operaciju glaukoma na levom oku, a zatim u junu 2016. još jednu. Potom sam 2017. godine primljen kod druge doktorke jer moj lekar nije bio tu, koja mi je rekla da pored glaukoma imam i kataraktu i predložila mi je da me operiše odmah inače ću, kako je rekla, veoma brzo oslepeti. Naravno, potražio sam i drugo mišljenje. Međutim, taj doktor mi je rekao da to nikako ne radim sada, sa čim se složio i moj lekar iz "Svetog vida" kada se vratio. Ali problemi su nastali kada je taj doktor napustio ovu privatnu bolnicu - započinje priču Dušan i dodaje:

Pola miliona

Samo jedan zahvat koštao me je gotovo pola miliona, tačnije 435.900 dinara
Dušan Milovac

- Čim je on 2018. godine dao otkaz, poslali su me na operaciju. U junu su mi izveli kombinovanu operaciju katarakte i glaukoma, koja me je koštala 294.500 dinara, a zatim mi dali i injekciju koja košta čak 141.400 dinara. Samo taj zahvat me je koštao gotovo pola miliona, tačnije 435.900 dinara. Stanje mi se pogoršalo, ništa nisam video, pa su mi rekli da mi je jedini spas nova injekcija. Zatim su mi u oktobru iste godine dali još jednu injekciju, neznatno skuplju, platio sam je 141.600 dinara. Da ne spominjem preglede, lasere i ostalo što sam malo-malo plaćao po nekoliko hiljada dinara - kaže nesrećni čovek.

DERIKOŽE! U OVOJ OČNOJ KLINICI OD RAČUNA SE MUTI PRED OČIMA! Cene veće i po 600 evra nego kod drugih

ušan napominje da je na lečenje stigao slep na jedno oko, dok je na drugo video. Za pet godina ostao je "kraći" za više od milion dinara, a na sve to sada ne vidi ni na drugo oko.

Shuterstock

- Poslednju operaciju uradili su mi 27. februara ove godine, za koju su mi uzeli neverovatnih 328.400 dinara. Već sam na jedno oko bio slep, na drugo sam koliko-toliko video, ali su me ubeđivali da ću oslepeti brzo, a na sve to sam i nepokretan. Bolestan čovek se za slamku hvata. Tako sam i ja pristao i na tu operaciju, iako košta toliko koliko košta. Međutim, sada apsolutno ništa ne vidim! Čak su mi na izveštaju sa kontrole u julu napisali kako sam obavešten da je ishod neizvestan zbog težine mog stanja. Em sam "pukao" silne pare, za pet godina ojadili su me za više od milion dinara, em sam skroz slep. Pre nego što sam došao kod njih, bar sam nešto video - očajan je Dušan.
 

Sveti vid: Postupamo po Zakonu

U "Svetom vidu" kažu da je cena koju pacijent navodi cena petogodišnjeg lečenja, što podrazumeva sve preoperativne i postoperativne preglede i kontrole, kao i sve ambulantne i hirurške intervencije.

- U lečenju navedenog pacijenta postupano je u svemu prema pravilima oftalmološke struke u okvirima zakonskih propisa iz oblasti zdravlja, ali zbog zaštite podataka ličnosti i zaštite prava pacijenata nismo u mogućnosti, bez posebne pisane saglasnosti pacijenta, da vam pružimo detaljnije informacije. Specijalna bolnica "Sveti vid" uvek pristaje na proveru zakonitosti i stručnosti rada, koje sprovode nadležni državni organi i institucije, pa tako pristaje i da se provera zakonitosti i stručnosti pruženih usluga u lečenju izvrši i za konkretnog pacijenta.

Pratite Zaštitnik potrošaca na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošaca na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
vuk
18.09.2020. / 20:03

da vrate coveku pare ,kad vec vid nemogu,,u inostranstvu bi platili milion evra odstete,

Goran
19.09.2020. / 14:02

To su opasni prevaranti, ovo nije prvi slučaj da su nekom upropastili vid i pri tome "debelo" naplatili.. Jedan od tipičnih primera manipulacije javnom informacijom, slobodo se može reći i prevare, je njihov čuveni i više puta emitovani animirani film za "1 nagrada u svetu za doprinos oftalmologiji". U toj reklami tendenciozno se ističe ta nagrada ali, se ne kaže da je dobijena za "crtani film" kao doprinos oftalmologiji ! A ne za neko "revlucionarno" lečenje, što bi se moglo zaključiti gledajući njihov crtać..

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem