TESTIRANO 47 BOCA! Istraživanje pokazalo - flaširana voda puna je opasnih čestica, EVO ŠTA RADE ORGANIZMU!

TESTIRANO 47 BOCA! Istraživanje pokazalo - flaširana voda puna je opasnih čestica, EVO ŠTA RADE ORGANIZMU! Shutterstock
ponedeljak, 05. 10. 2020. u 18:44
Američko udruženje potrošača objavilo je rezultate testiranja gaziranih i prirodnih voda, u kome je utvrđeno da opasnost vreba iz većine boca

Nezavisno i najuticajnije američko udruženje potrošača "Konzjumer riport" testiralo je 47 flaširanih voda kako bi se utvrdilo da li sadrže neki od četiri teška metala - arsen, kadmijum, olovo i živu, koji su veoma opasni po zdravlje.

ŠOKANTNO OTKRIĆE NAUČNIKA! Komadići plastike u ljudskom organizmu! Evo kako su dospeli tamo i koliko su opasni!

Osim pomenutih teških metala, ovo istraživanje bilo je posebno usmereno i na hemikalije iz takozvane grupe PFAS, kojih ima svuda oko nas, pa čak i u ljudskom organizmu, a smatraju se veoma toksičnim. Najčešće su deo ambalaže kako napitaka, tako i brze hrane. Veruje se da ih ima oko 4.000 vrsta, a u ovom istraživanju ispitivano je prisustvo oko tridesetak tih hemikalija.

35 od 47

Istraživanje je pokazalo da su od 47 testiranih voda (35 negaziranih i 12 gaziranih) u 43 pronađene ove štetne supstance

Istraživanje je pokazalo da su od 47 testiranih voda (35 negaziranih i 12 gaziranih) u 43 pronađene ove štetne supstance. Nešto bolje rezultate imale su negazirane vode. Izvorska voda takođe može da ima više PFAS čestica, ali se u nekim fabrikama koriste posebne metode da bi se njihov nivo što više smanjio.
Većina proizvođača se oglasila posle objavljivanja ovih rezultata. Tako je jedan od brendova "Koka-Kole" - "topo čiko", u čijoj je vodi pronađen najviši nivo PFAS, objavio da će nastaviti da radi na poboljšanju da bi se pripremio za strože standarde u budućnosti.

JEDAN GRAD U SRBIJI ZABRANJUJE KESE! Korak po korak dok se ne iskoreni plastika, SLEDE VELIKE KAZNE

Kod poljskog proizvođača "Spring i perije", koji posluje u sastavu "Nestle", nisu otkrivene ove hemikalije, a kompanija je izjavila da podržava uvođenje ograničenja. Neke kompanije su osporile ove rezultate, ali su predstavnici "Konzjumer riporta" istakli da je na primeru onih voda koje su imale manji nivo PFAS jasno da industrije mogu potrošačima da ponude bolji kvalitet svojih proizvoda. Detaljni izveštaj analize biće objavljen u novembru ove godine, ali su najinteresantniji delovi istraživanja objavljeni ovih dana na njihovom zvaničnom sajtu.

OPREZ! FALSIFIKOVANA JEDNA OD NAJČUVENIJIH MARKI HRANE! Stavljaju čak i plastiku, a tek ostalo...

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) već godinama upozorava da je flaširana voda kontaminirana. U javnosti su se pominjale velike multinacionalne kompanije koje su navodno flaširale vodu iz slavine.

I "Mekdonalds" u problemu

Prema nedavno sprovedenim ispitivanjima, u većini pakovanja brze hrane primećen je visok nivo veoma štetnih PFAS čestica. Iako predstavljaju veliku opasnost za ljude i okolinu, ove hemikalije koriste se gotovo u svim kupovnim proizvodima: mobilnim telefonima, zavesama, priboru za jelo, pri izradi tepiha, odeće, nameštaja, ali i ambalaže za hranu koja sadrži puno masti. "Mekdonalds", kao jedan od glavnih giganata brze hrane kod kojih je pronađena visoka koncentracija ovih štetnih čestica u pakovanjima za hranu, objavio je da su izbacili mnoge podgrupe ovih jedinjenja, ali još uvek rade na tome da ih u potpunosti neutrališu.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem