DA TI SE ŽIVOT SMUČI! Evo šta je Željko dobio u kesi na kojoj je pisalo BELI HLEB!

DA TI SE ŽIVOT SMUČI! Evo šta je Željko dobio u kesi na kojoj je pisalo BELI HLEB! zastitnik potrosaca
utorak, 13. 10. 2020. u 13:45
Umesto upakovanog belog hleba, Željko Mutavdžić dobio je proizvod koji niti je bio lep "na oko", niti je bio jestiv, a sredina je bila sunđerasta i žuta

Kada kupujete proizvode u pekari "AS - Braća Stanković", dobro pazite, jer iako upakovani, njihovi proizvodi nekada mogu biti potpuno neupotrebljivi i baciti se u smeće!

Jedan od onih potrošača koji je bio nezadovoljan kvalitetom namirnica iz ove pekare bio je i Željko Mutavdžić, koji je svoj revolt iskazao na društvenoj mreži Fejsbuk u grupi "Za bolji Mladenovac".
Naime, čovek je kao i uvek otišao u pekaru i ne razmišljajući šta će doživeti, kupio običan beli, upakovani hleb. Međutim, kada ga je otvorio pred ručak, imao je i šta da vidi!

zastitnik potrosaca

- Nije mi prvi put da kupujem nešto u pekari "AS - Braća Stanković". Ovaj put sam izabrao beli, rezani, hleb, koji je fabrički već isceckan i upakovan. Kupio sam 2. oktobra, a rok upotrebe mu je bio do 7. Znači da je bio svež i u roku trajanja, što je važno. Međutim, kada sam stigao kući i otvorio ga, bio sam potpuno zatečen, a tek kada sam ga probao! Ono je na sve ličilo, osim na beli hleb koji je pravljen za potrošače - priča Željko i opisuje šta je zatekao kada je otvorio kesu:

Gorak i bezukusan

Bio je gorak i bezukusan. Bio sam zgrožen šta sve prodaju svojim potrošačima. Zaista ružno, jer mi nismo stoka
Željko Mutavdžić

- Bio sam šokiran, jer ono je delovalo kao da je greškom zapakovano i pušteno u prodaju. Beli hleb sa tamnobraon korom?! To još nisam video. Kora je bila potpuno izgorela, tamna, hrskava. Unutra je bio sunđerast i žut. Ni nalik običnom pekarskom proizvodu. Ali, to nije kraj. Pomislio sam da su ga samo malo prepekli i da to nema veze sa ukusom. Ipak, kada sam ga probao, nije mogao da se jede. Bio je gorak i bezukusan. Zaista sam bio zgrožen šta sve prodaju, ali i revoltiran da pekara "AS - Braća Stanković" tako nešto prodaje svojim potrošačima. Zaista ružno, jer mi nismo stoka - revoltiran je bio naš sagovornik.

zastitnik potrosaca

Domaći stručnjaci smatraju da je ovo tipičan primer obmane potrošača, ali i dovođenje njihovog zdravlja u pitanje! Predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Srbije Petar Bogosavljević napominje da je ovo za hitno reagovanje poljoprivredne inspekcije.

ISTINA O TAMNIM HLEBOVIMA! Mislite da jedete zdravu namirnicu, a zapravo.... Evo od čega su napravljeni

- Kao prvo, ovako nešto je nedopustivo i proizvođač nije smeo da dozvoli da ovakav proizvod ode u promet i da završi u potrošačkoj korpi! Hleb je osetljiva namirnica i on mora biti kvalitetan, napravljen po Pravilniku i pre svega bezbedan po zdravlje potrošača. Ukoliko neki proizvod nakon proizvodnje ne odgovara propisima, on ne sme da izađe iz fabrike. To je trebalo da se desi i sa ovim hlebom pomenute pekare. Takođe, jako je opasno što je, osim lošeg izgleda, bio i lošeg ukusa, pa se postavlja pitanje šta je to uticalo na takvo stanje ovog pekarskog proizvoda - ističe Bogosavljević i dodaje:

- Ovo je i primer obmane potrošača, jer po svakom Zakonu ono što piše na pakovanju i deklaraciji mora da bude i unutar pakovanja. Oštećeni potrošač bi trebalo ovo da prijavi poljoprivrednoj inspekciji i da sačuva to pakovanje kao uzorak koji će dati na uvid. Ovakvi propusti ne smeju da se dešavaju - naglašava naš sagovornik.

"AS - Braća Stanković": Ovo je alarm za reagovanje

U pekarskoj kompaniji "AS - Braća Stanković" kažu da im je reklamacija ovog tipa i na ovu grupu proizvoda potpuna novina i alarm za njih.
- Zbog toga smo sa posebnom pažnjom pristupili analizi i utvrđivanju uzroka koji je doveo do ovog nepoželjnog propusta. Preliminarna analiza je ustanovila da je proces remonta koji redovno vršimo nad našom opremom potencijalni uzrok propusta, ali sa sigurnošću ćemo znati po završetku celokupne analize u svim segmentima našeg lanca proizvodnje - kažu u ovoj firmi.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem