JOŠ JEDNA PRESUDA U KORIST PUTNIKA! "Oktopod" izgubio spor, mora da vrati novac!

JOŠ JEDNA PRESUDA U KORIST PUTNIKA!  Oktopod izgubio spor, mora da vrati novac! zastitnik potrosaca
utorak, 01. 12. 2020. u 14:50
Turistička agencija mora da isplati klijenta čije putovanje nije realizovano i da mu nadoknadi sudske troškove

Još jedna presuda u sporu protiv turističke agencije doneta je u korist klijenta. Prema presudi Prvog osnovnog suda u Beogradu, poznata turistička agencija "Oktopod" mora da isplati putniku 126.990 dinara zbog nerealizovanog putovanja. Osim ovog osnovnog duga, putnik ima pravo i naknadu sudskih troškova u iznosu od 13.500 dinara, plus zakonsku zateznu kamatu.

SKANDALOZNO! BAHATOSTI TURISTIČKIH AGENCIJA NEMA KRAJA! Traže isplatu za putovanje kog nema

Ovo je već treća presuda u korist potrošača protiv turističke agencije zbog otkazanih putovanja zbog pandemije koronavirusa. Kako je obrazloženo u presudi, agencija je odbila zahtev potrošača da mu se vrati novac koji je uplatio za putovanje koje je kasnije otkazano. Time je, kako se navodi, "Oktopod" prekršio odredbe Zakona o obligacionim odnosima.

zastitnik potrosaca

U agenciji "Oktopod" kažu da je presuda prvostepena i da će uložiti žalbu. 
- Poštujemo odluke Vlade i Uredbu koju je donela i smatramo da je ispravna. Prvostepena presuda je mišljenje jednog sudije u prvostepenom sudu, te shodno tome sačekaćemo odluku višeg suda - kažu u agenciji.

Pravo na tužbu

Pravo na tužbu imaju samo oni putnici koji nisu prihvatili zamensko putovanje

U udruženjima za zaštitu potrošača objašnjavaju da pravo na ovakvu tužbu u ovom trenutku imaju samo putnici koji nisu prihvatili zamensko putovanje, dok oni koji jesu moraju sačekati da i taj aranžman eventualno propadne ili da istekne rok za povraćaj novca koji je predviđen Uredbom koju je donelo Ministarstvo trgovine i turizma.

NE DAMO TI TVOJE PARE, uplatićemo ih u humanitarne svrhe! Kako se vlasnici agencije ophode prema klijentima!

- Zakon o zaštiti potrošača (ZZP) garantuje pravo na povraćaj novca. Doneta Uredba niže je pravne snage u odnosu na ZZP i nema obavezujući karakter. Doneta je isključivo u svrhu zaštite interesa turističkih agencija, a protivno interesima putnika čija su putovanja propala, a novac ostao zarobljen u agencijama. Sud je potvrdio da Uredba ne može umanjiti značaj odredbi ZZP, da ona nema obavezujući karakter u odnosu putnika i agencije, te da nema mesta njenoj primeni bez saglasnosti volja obe strane. Sud je ocenio da je u konkretnom slučaju došlo "do sticanja bez osnova". Tvrdnja da je agencija prebacila uplaćeni novac ino-partneru i da nema uticaja na obligacioni odnos putnika i agencije, te saglasno Zakonu o zaštiti potrošača turistička agencija mora u celosti da vrati novac putniku - navodi Dejan Gavrilović iz Udruženja "Efektiva".

zastitnik potrosaca

Podsetimo, prva koja je dobila slučaj protiv agencije je Nada Jovanović iz Beograda. Naime, Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu prema kojoj turistička agencija "1A travel" mora da joj vrati 130.534 dinara za putovanje koje je otkazano zbog pandemije koronavirusa! Ona je trebalo da sa prijateljicom otputuje u Tursku 1. septembra, a putovanje je uplatila početkom godine na Sajmu turizma.

Takođe, spor je izgubila i niška agencija "Maestro travel" kao organizator putovanja, a kojoj je sud naložio da vrati klijentu 26.650 dinara i nadoknadi troškove sudskog postupka.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem