IPAK ĆEMO PUTOVATI U GRČKU, ALI POSTOJE USLOVI! Ovo morate da uradite da biste išli na letovanje od 1. maja

IPAK ĆEMO PUTOVATI U GRČKU, ALI POSTOJE USLOVI! Ovo morate da uradite da biste išli na letovanje od 1. maja fotoilustracija/Clipart
utorak, 26. 01. 2021. u 16:46 >> 16:48
Memorandumom o razumevanju u turizmu u uslovima pandemije koji su danas usaglasili ministri turizma Srbije i Grčke, Tatjana Matić i Haris Teokaris, omogućen je ulazak vakcinisanim građanima obe zemlje u drugu zemlju, dok će za građane koji nisu vakcinisani biti obavezan PCR ili antigenski test.

Ovakav režim će važiti od 1. maja do 1. oktobra, a memorandum je usaglašen na onlajn sastanku ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i ministra Grčke za turizam, Harisa Teokarisa.

Ministarka Matić je saopštila da je dogovoreno da će Memorandum predvideti međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji.

Takođe, na granici će se raditi nasumični brzi testovi , rekla je ona.

Napomenula je i da će građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a koji su sklopili ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31.decembra ove godine.
- Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone biće simbolična slika potpune normalizacije naših života, ali i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima između Srbije i Grčke - poručila je Matić.

Pratite Zaštitnik potrošaca na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošaca na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem