'INTERSPORTOVO' OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE Obećavaju torbe na poklon, a torbi nema

INTERSPORTOVO OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE  Obećavaju torbe na  poklon, a torbi nema Zastinik potrosaca /facebook
sreda, 03. 03. 2021. u 10:00
Poznati lanac sportske opreme obećava besplatnu torbu uz kupljene pancerice, a kada treba da je isporuče, kažu "nestalo", iako se u reklami nigde nisu ogradili da su zalihe ograničene

U "Intersportu" pokušavaju da privuku što veći broj kupaca obećavajući im poklone za kupovinu određenih proizvoda, ali na kraju od poklona nema ništa!

Naime, ova prodavnica sportske opreme u svojim reklamama tvrdi da će potrošači uz svake kupljene pancerice dobiti poklon-torbu za njih, ali nakon kupovine kupce dočeka neprijatno iznenađenje - torbi navodno više nema na stanju!

Zastinik potrosaca /facebook

- Odličnih dodatnih 10 odsto popusta na skije i pancerice još uvek traje u radnjama i online! Ne zaboravite, uz svake kupljene pancerice očekuje vas poklon torba za njih - piše na njihovoj reklami.
Međutim, u pitanju je samo navlakuša kojom trgovac pokušava da navede što veći broj kupaca da

Okrenuli ploču

Kada sam zapretila da ću se obratiti udruženju za zaštitu potrošača, u "Intersportu" su brzinom svetlosti "okrenuli ploču" i pronašli poklon-torbu

pancerice pazare baš kod njih obećavajući poklone koje na kraju nećete dobiti! Tako prodavci potrošače navode na lošu ekonomsku odluku jer će mnogi odlučiti da pazare baš u "Intersportu" kako bi dobili poklon, iako su možda isti proizvod za manje pare mogli da nađu na drugom mestu. 

Upravo to se desilo jednoj  Beograđanki koja, uprkos tome što je kupila pancerice, obećanu torbu za njih nije dobila. Kada se zbog toga požalila i obratila ovoj prodavnici sportske opreme, dobila je odgovor kom se nije nadala:
- Poštovana, bez obzira na to da li je kupovina u radnji ili na kuću, dobili smo informaciju da nemamo više poklon-torbi - napisali su iz "Intersporta" nezadovoljnom potrošaču.

Zastinik potrosaca /facebook

Ipak, kada je zapretila da će se obratiti udruženju za zaštitu potrošača, u "Intersportu" su brzinom svetlosti "okrenuli ploču", pronašli poklon-torbu za koju su tvrdili da ih više nema na raspolaganju i obećali da će veoma brzo dobiti obećani poklon. 
- Što se tiče "Intersporta", pošto sam im rekla da ću da se obratim udruženju "Efektiva" sa problemom, zovu me ceo dan i izvinjavaju se. Poslaće mi torbu sledeće nedelje... Tako da sam rešila problem - rekla je nezadovoljna potrošačica ovom udruženju.

Predsednik udruženja "Efektiva" Dejan Gavrilović kaže da često trgovci navuku potrošača dodatnim proizvodom, za koji kasnije kažu da su istekle zalihe.

Zastinik potrosaca /facebook

- Dakle, potrošač je video reklamu, kupio pancerice jer se uz njih dobija i torba. Međutim, u odgovoru trgovca rečeno je da torbe više nema na zalihama. Nakon što je potrošač pripretio "Efektivom", problem je rešen i torba je stigla! Ovakvo ponašanje je klasična obmanjujuća poslovna praksa, koja se kažnjava. I nije ovaj slučaj jedini, prijavljuju nam građani stalno ovakve probleme - napominje naš sagovornik i dodaje:

- Da su stavili "samo do isteka zaliha", ne bi prekršili zakon. Ali u ovom slučaju je izričito rečeno "uz svake kupljene pancerice očekuje vas poklon-torba". To znači da je trgovac bio dužan da obezbedi jednak broj pancerica i torbi. Prekršen je Zakon o oglašavanju, jer je ovo obmanjujuće oglašavanje, ali i Zakon o zaštiti potrošača, pošto se ovaj slučaj može podvesti pod obmanu i nepoštenu poslovnu praksu. Na ovaj način "Intersport" naveo je potrošače i na lošu ekonomsku odluku. Možda su čak kupci na drugom mestu mogli isti proizvod da pazare još jeftinije. Ali s obzirom na to da se ovde davala torba gratis, oni su izračunali da im se ovako više isplati. A, na kraju, torbu nisu ni dobili - kaže Gavrilović.

"Intersport": Svi su dobili torbu

U "Intersportu" kažu da je svaki potrošač koji je u njihovim radnjama pazario pancerice na poklon dobio torbu.

- Prema promotivnoj akciji "Uz kupljene pancerice dobijate poklon torbu za pancerice", koja je održana u periodu od 1. do 28. februara, uz kupljeni artikal bilo kojih pancerica, potrošačima su predavane na poklon torbe ekskluzivnih brendova "Intersport". Naime, svakom potrošaču, bez izuzetka, koji je obavio kupovinu navedenog artikla u toku trajanja navedene akcije predata je torba koja je predstavljala poklon prema pravilima iste, u skladu sa Zakonom i opštim uslovima poslovanja - rekli su nam u ovoj kompaniji.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem