OPASNI SLADOLEDI I NA SRPSKOM TRŽIŠTU! Povlače se iz prodaje, EVO O KOJIM POSLASTICAMA JE REČ!

OPASNI SLADOLEDI I NA SRPSKOM TRŽIŠTU! Povlače se iz prodaje, EVO O KOJIM POSLASTICAMA JE REČ! Pixabay
utorak, 03. 08. 2021. u 16:11
Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potvrdio je da su i u Srbiju stigli paketi sladoleda M&M, Snikers i Tviks, koji sadrže prekomerno pesticide i već ih uništavaju.

- RASFF, evropski sistem za bezbednost hrane, obavestio nas je juče u 17.28 sati, tačnije španske kolege su nas obavestile da u sistemu imaju problem s određenim serijama pojedinih vrsta sladoleda i da su neke stigle i do nas. Veterinarska inspekcije odmah je postupila po ovom obaveštenju i iz magacina povukla sve problematične sladolede i radi se na njihovom uništavanju. Još istražujemo da li su sladoledi iz te serije i već negde u prodaji, pa da ih povučemo i uništimo - kaže Nedimović.

facebook.com

Dodaje da reč o sladoledima M&M, Snikers i Tviks, koji koji sadrže stabilizator „Lygomme FM 4600/Box25/STD/E800" - etil oksid, iznad dozvoljenih granica.

Broj lota aditiva koji je ugraden u sladoled je 0013925497. Proizvodi su uvezeni iz Francuske u više EU zemalja, a za Srbiju uvoznici su Frikom i Mark Balkan Ist Nami - navedeno je.

Podsetimo, pretohdnih dana su ovi sladoledi povučeni iz Hrvatske, kao i dve vrste voćnog jogurta "dukatos".

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem