INTERNET USPOREN, A NOVAC NESTAJE?! Posle Srbije, navukli bes i u Hrvatskoj!

INTERNET USPOREN, A NOVAC NESTAJE?! Posle Srbije, navukli bes i u Hrvatskoj! Shuterstock, Twiter
utorak, 05. 10. 2021. u 16:35
Potrošači se masovno žale na usluge "Telemacha", koji je u vlasništvu "Junajted grupe". Zbog toga su hrvatski inspektori pokrenuli niz postupaka

Otkad je najbolji hrvatski operater "Tele 2" došao u vlasništvo "Junajted grupe"  i preimenovan u "Telemach", nezadovoljstvo građana kvalitetom usluga drastično je poraslo, piše zagrebački "Jutarnji list". 

Prva nezadovoljstva uslugom pojavila su se na internet forumima koji se iz dana u dan pune prigovorima, potom se nezadovoljstvo prelilo na regulatorna tela, a zatim su žalbama zatrpani mediji, koji su česta adresa nezadovoljnih potrošača.
Najviše žalbi odnosi se na nedostupnu i nepristupačnu korisničku službu, nestajanje novca s pripejd računa, umanjenu brzinu interneta. Zbog toga se operater našao pod pojačanim nadzorom regulatornog tela HAKOM. Prema rešenju inspektora, kod "Telemacha" su zabeležene brojne nepravilnosti.

Shuterstock, Twiter

Inspekcija

Inspektori su utvrdili da "Telemach" ne odgovara u propisanom roku od 15 dana na prigovore korisnika

Da stvar bude gora, pre nego što je dospeo u vlasništvo "Junajted grupe", bivši "Tele 2" zvanično je, prema podacima regulatorne agencije za mrežne delatnosti, godinama ponosno držao status najboljeg budući da je redovno beležio najmanji broj prigovora u odnosu na broj korisnika kao i vrlo dobru praksu rešavanja reklamacija.
Podnet je i optužni predlog zbog kršenja Zakona o elektronskim komunikacijama, koji je još u postupku. Naime, otkriveno je kako je operater u tarifi "bezbroj GB" korisnicima smanjio promet podataka s jednog terabajta na 200 gigabajta, izbegavši da ih obavesti da imaju pravo na raskid ugovora.

U maju ove godine usledio je novi nadzor nakon što je agencija primila veliki broj pritužbi korisnika nezadovoljnih načinom kako se postupa po njihovim zahtevima. Inspektori su utvrdili da "Telemach" ne odgovara u propisanom roku od 15 dana na prigovore korisnika, ne odgovara pravovremeno ni na reklamacije, propušta da na zahtev korisnika raskine ugovore u propisanom roku od jednog dana, a potom ne dostavlja na vreme ni obračun penala na zahtev potrošača.
Agencija otkriva i kako "Telemach" potrošačima neopravdano ograničava brzinu na 2 Mbit/s u tarifama "2 Stay" i "2 Go", i to s obrazloženjem kako najveću dostupnu brzinu korisnici mogu imati isključivo na adresi na kojoj borave u vreme sklapanja ugovora.

Problemi umesto ulaganja

"Junajted grupa", u čijem vlasništvu je i SBB, kupila je operatera "Tele 2" u martu 2020. godine, i to po ceni od 220 miliona evra. Najavljivani su ulaganje od 230 miliona evra u razvoj 5G i optičke mreže, obezbeđivanje kvaliteta mobilne mreže i nove mobilne usluge. Međutim umesto toga novi vlasnik suočava se s narušenim odnosima s potrošačima koji, otkako je "Tele 2" došao u njihove ruke, ne skrivaju nezadovoljstvo uslugom.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem