ACA JE KUPIO DEVOJCI BOMBONJERU! Kada su je otvorili, preseo im Dan zaljubljenih (FOTO)

ACA JE KUPIO DEVOJCI BOMBONJERU! Kada su je otvorili, preseo im Dan zaljubljenih (FOTO) informer.rs
ponedeljak, 21. 02. 2022. u 15:01
U kutiji "atlantis" čokoladnih bombona kupac pronašao prazan, hermetički zatvoren celofan. Savet kupcima je da u ovakvim situacijama ne treba da ćute i da reklamiraju proizvod

Ako ste ljubitelj "atlantis" bombonjera, nemojte se iznenaditi ako u kutiji sa čokoladicama pronađete i poneki potpuno prazan celofan, bez obećane poslastice u njemu!
Iako ova bombonjera nimalo nije jeftina (pakovanje od 200 grama košta čak 449,99 dinara), to ne isključuje mogućnost da dođe do ovakvog propusta i potrošač ostane bez obećanog slatkiša.
Upravo to se desilo Beograđaninu Aleksandru C. (31), koji je doživeo neprijatno iznenađenje kada je kupio ovu poslasticu.

- Nikada ranije nisam kupovao ove slatkiše, ali kada sam video na rafu, delovalo mi je primamljivo, pa sam ubacio u korpu. Posle nekoliko dana kada mi se prijelo nešto slatko, setio sam se upravo "atlantis" čokoladica. Otvorio sam pakovanje i krenuo da jedem čokoladice jednu po jednu. Međutim, nakon nekoliko pojedenih čokoladica, zavukao sam ruku u kutiju da izvučem još jednu. Već pod prstima bilo mi je čudno jer je pakovanje bilo mnogo lakše i nekako mekše, kao da je samo vazduh u celofanu. Pogledao sam ga dobro, ali bilo je u potpunosti zatvoreno, hermetički - priča nam on i dodaje:

informer.rs

- Polako sam ga otvorio misleći da se možda otopila, za razliku od drugih. Ali kada sam ga konačno otvorio, dočekalo me je neprijatno iznenađenje. Pakovanje je bilo potpuno prazno. Baš kao što sam u startu i posumnjao, u celofanu je bio zapakovan samo vazduh! Uf, baš me je to iznerviralo. Nije kao da ima brdo tih čokoladica u kutiji, nego svega nekoliko, pa još i jedna prazna. A nije čak ni jeftina, među skupljima je. Za 200 grama, koliko ima ova bombonjera, dao sam 449,99 dinara! Dakle, to nikako nisu mali novci.

Naš sagovornik kaže da njihove proizvode više neće kupovati.
- Sve u svemu, jedno neprijatno potrošačko iskustvo. Nisam to očekivao. Sigurno nikada više neću kupiti ovu bombonjeru, jer smatram da je preskupa kada uzmemo u obzir da se može dobiti i prazan celofan. Kako se to desilo, ne znam i ne zanima me. Ali ko može da mi garantuje da možda u nekoj drugoj kutiji nemaju čak dva, tri ili više praznih pakovanja? - sa pravom postavlja ovo pitanje nezadovoljni potrošač.

informer.rs

Potpredsednik Nacionalne organizacije potrošača Zoran Nikolić kaže da je velika enigma kako je prazan papirić mogao da se nađe u bombonjeri i da bi trebalo da se proveri neto količina pomenutog pakovanja.

informer.rs

- Rekao bih da je ovde reč o nekoj tehničkoj greški ili da mašina koja pakuje ove bombonjere nije ispravna. Svakako, potrošač koji je kupio poluprazno pakovanje trebalo bi da obavesti proizvođača o ovoj situaciji, ali pre toga obavezno da izmeri pakovanje bombonjere. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da proizvođači ponekad zakidaju na težini ili da ono što piše na ambalaži nije tačno, pa preporučujem da budete oprezni i obazrivi kada kupujete - dodaje Nikolić, i dodaje:
- Potrošači često ne obraćaju pažnju na sitnice niti bilo kome padne na pamet da proverava. Ukoliko vam se dogodi da u kutiji sa čokoladicama pronađete prazan celofan, prvo pogledajte deklaraciju, gde bi trebalo da piše koliko komada čokoladica staje u pakovanje ili koja je gramaža, a nakon toga reklamirajte proizvod i tražite povraćaj novca.Antrfile:

Ekipa "Zaštitnika potrošača" pokušala je da stupi u kontakt sa kompanijom "Vitaminka" koja proizvodi "atlantis" bombonjere i od njih dobije odgovor na pitanje kako je moglo da dođe do ovakvog propusta, ali do zaključenja ovog broja odgovor na naše pitanje nismo dobili.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem