(HOROR FOTO) RODITELJI PRONAŠLI UŽAS U NOVOJ PELENI! Crvi u 'pampersu'!

(HOROR FOTO) RODITELJI PRONAŠLI UŽAS U NOVOJ PELENI! Crvi u pampersu! Informer/shutterstock
sreda, 14. 09. 2022. u 19:45
Da roditelji nisu na vreme primetili i da je crv došao u dodir s bebinom kožom, u najboljem slučaju bi došlo do crvenila, ali isto tako bi preko genitalija mogao da dospe u organizam, upozoravaju lekari

Roditelji, budite oprezni i širom otvorite oči ukoliko svojim bebama kupujete "pampers" pelene, jer se može desiti da u njima nađete čak i žive crve!

Iako su potrošači u Srbiji do sada navikli da u hrani pronalaze razne gadosti, pa čak i legla i izmete životinja, ovaj slučaj proteklih dana zgrozio je javnost u našoj zemlji. Roditelji su ogorčeni zato što je u pitanju proizvod za najmlađe, a opšte je poznato da su oni najosetljivija kategorija stanovništva.

Na društvenim mrežama pojavilo se upozorenje za sve roditelje da u "pampers" pelenama možete pronaći i žive parazite. Upravo to se desilo jednim roditeljima koji su fotografisali crva u novoj, čistoj "pampers" peleni.

Informer/shutterstock

- Upozorenje za roditelje! Proveravajte "pampers"! Crv, i to još živ. Ovo je čista pelena, tek otpakovana - napisali su uplašeni roditelji uz fotografiju.

Moguće posledice

Da stvar bude gora, oni dodaju da su istu fotografiju poslali i na stranicu "Pampers Srbija", ali odgovor nisu dobili iako je poruka pročitana.

Roditelji su se s pravom uspaničili i upozorili javnost, jer ova situacija nije nimalo naivna i može dovesti do zdravstvenih problema.

Informer/shutterstock

Pedijatar Saša Milićević ne isključuje mogućnost da se moglo desiti da taj crv uđe u organizam bebe, da majka na vreme nije videla neželjenog gosta u peleni.
- Da majka nije videla crva i da je takvu pelenu stavila bebi, verovatno bi se pojavilo crvenilo na genitalnom predelu. Nažalost, moglo se i desiti da taj crv preko genitalija uđe u bebin organizam ukoliko je u pitanju devojčica. Dakle, nije naivno. Mogu da zamislim kakav je to šok za majku bio. Verovatno bi crv veoma brzo i uginuo zbog dejstva urina, jer svi znamo da bebe često mokre - kaže on.

Nemoguća misija

Naš sagovornik ističe da je verovatno došlo do propusta u proizvodnji.
- Teško da bi crv mogao da uđe u pakovanje, jer bi morao da prođe kroz najlon u kome se nalaze pelene. Pre će biti da se crv unutar pelene razvio iz larve - smatra dr Milićević.
Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović napominje da su ovakvi propusti nedopustivi, ali da se, nažalost, ništa ne može uraditi po tom pitanju.

Informer/shutterstock

- Svakako da nijednom roditelju nije prijatno da mu se tako nešto desi. Ipak se radi o deci, ljudi su na to najosetljiviji. Ovo je velika sramota za proizvođača, da dođe do ovakvog propusta, ali nemoguća je misija dokazati da li je propust njihov ili ne. Oni uvek mogu da se žale da im je to poturila konkurencija, da im to neko namerno radi. Poražavajuće je, ali ne možemo ništa da uradimo. Prosto, morali bismo pred kamerama da otvorimo pakovanje, i da postoji snimak da smo zaista pronašli živog crva u "pampersu" da bismo mogli da reagujemo - kaže Papović za "Zaštitnik potrošača".
 

U "Pampersu" ćute

Ekipa "Zaštitnika potrošača" pokušala je da stupi u kontakt sa kompanijom "Proktor end Gembl" kako bi od njih dobila odgovor na pitanje kako je moglo da dođe do ovakvog propusta, da roditelji pronađu crva u peleni. Međutim, do zaključenja ovog broja odgovore na naša pitanja nismo dobili.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem