SULUDO! ŠTO JE SKUPLJI KOMAD, I MONTIRANJE JE SKUPLJE! "Forma ideale" podigla cenu montaže nameštaja

SULUDO! ŠTO JE SKUPLJI KOMAD, I MONTIRANJE JE SKUPLJE! Forma ideale podigla cenu montaže nameštaja Shutterstock
nedelja, 02. 10. 2022. u 18:36
Koliko ćete platiti uslugu njihovih montera, zavisi od toga koliko ste platili proizvod, a ne od zahtevnosti posla. Donedavno je to iznosilo pet, a sada je šest odsto od iznosa na računu

Proizvođač nameštaja "Forma ideale" podigao je cenu montaže. Sada, ukoliko angažujete montere iz njihove firme, naplatiće vam šest odsto od vrednosti nameštaja umesto nekadašnjih pet, koliko je ta usluga koštala pre poskupljenja.

I dok mnogi drugi proizvođači pokućstva mahom imaju fiksnu cenu, a neki čak i ne naplaćuju montažu, "Forma ideale" rešila je da dere kupce čak i kada kod njih pazare i sami preuzimaju već monitrani artikl iz izloga salona.

Ovakav način poslovanja, a onda i poskupljenje, izazvao je bes kod potrošača jer u ovom salonu montaža nameštaja ne zavisi od količine posla, već od cene kupljenih stvari, što nemam ama baš nikakve logike. Tako ćete za isti komad nameštaja, a koji se zbog dezena ili materijala razlikuje u ceni, platiti različito montažu, koja kod njih košta šest odsto od računa. Baš kao što je bankarski sektor procentualno naplaćivao obradu kredita i slične naknade.

Zaštitnikpotrošača.rs

Nema logike

Na to nam je ukazao čitalac Bojan K. iz Kraljeva, koji ovakvo poslovanje naziva skandaloznim.
- Kupio sam ormare, jedan sebi, drugi roditeljima. Moj je bio čak i manji, ali je bio skuplji oko 20.000 od njihovog. Jedan se prodavao po punoj ceni, drugi je bio na popustu. Na njihovom je bilo više posla za montažu nego na mom, ali su oni platili manje 1.000 dinara. Pitam se kakva je to ekonomska politika i logika - kaže naš sagovornik i dodaje:

- To vam je kao sa obradom kredita u banci, kad su nam za isti posao naplaćivali različitu sumu, u zavisnosti kolko je ko para pozajmio. Ako je već reč o usluzi, smatram da treba da postoji jasan cenovnik, a ne ovako, kako se kome zalomi. Da sam, na primer, sačekao da moj ormar bude na sniženju, i montaža bi bila jeftinija. Zaista skandalozno.

Niz bezobrazluka

Osim što nema fiksni cenovnik, "Forma ideale" našla je još jedan način da kupce stavi u nezgodnu situaciju. Ukoliko planirate kod njih da pazarite neki komad nameštaja i za to vam je potrebna montaža, budite spremni da usluge montera možete dobiti samo ukoliko prevoz robe vrši "Forma ideale" ili firme koje su angažovane od strane te kompanije.
Da bezobrazluku nema kraja uverili smo se kada smo na zvaničnom sajtu pročitali cenovnik prevoza i montaže. Tu smo pronašli još jednu skandaloznu poslovnu odluku - da će kupac platiti i pomenutih šest odsto čak i kada sam u salonu preuzima izložbeni primerak nameštaja koji je montiran.
Do objavljivanja ovog teksta iz kompanije "Forma ideale" nismo dobili odgovor na pitanje kako opravdavaju poskupljenje montiranja.

Imate informacije koje želite da podelite sa nama?

Prijavite problem